Van esélyem, hogy elfogadja a kérelmem a dékán?
Az a történet, hogy én másod éves hallgató vagyok a debreceni egyetemen, van 2 tárgyam, amit már harmadjára vettem fel és az egyikből a 6. vizsgám se sikerült, míg a másikból a 4. nem sikerült és nincs több vizsgaalkalom ebben a félévben.
A kérdés az lenne, hogy szerintetek a dékán elfogadja azt a kérelmem, hogy ami ezekre a tárgyakra épülő tantárgyakat (1-1 db) megcsináljam párhuzamosan, ugyanabban a félévben, mint azt a kettőt?
Nem értem, miért van lepontozva az utolsó. A felsőoktatási törvény 59§ 4. bekezdésében maximálva van a sikertelen vizsgaalkalmak száma, tehát ez nem a TVSZ hatásköre, ahol lehet kérelmezgetni meg ilyesmi, hanem törvény.
Azon az egyetemen, ahol én tanulok, ezt kőkeményen be is tartják, a 6. sikertelen vizsgaalkalom után kirúgnak, és lehet újrafelvételizni meg kreditet beszámíttatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!