Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Közösségi szolgálat feladatai...

Közösségi szolgálat feladatai egy könyvtárban?

Figyelt kérdés
Főleg olyanoktól kérdezem akik könyvtárba végeztek közösségi munkát hogy ott milyen feladatok voltak stb.

2018. jún. 25. 10:38
 1/5 anonim ***** válasza:

Én végeztem ott, mellesleg az volt a számomra legjobban tetsző helyszín.

A feladatom, könyvek polcra pakolása volt, ABC-sorrendben, illetve megigazítani az összes polcon lévő könyvet ami nem állt egyenesen stb. :)

A hadi sírok gondozása, gyomtalanítása és az ablakpucolás időseknél után, ez királyi meló volt :D

2018. jún. 25. 12:51
 2/5 A kérdező kommentje:
Jól hangzik :D
2018. jún. 25. 14:11
 3/5 anonim ***** válasza:
Én is kb 40 órát ott végeztem, de nagyon nem volt kedvem menni a 3-4 hetes nyári gyakorlatok után ahol ugye alig kaptam vmit, bár ez nem volt rossz szerintem. A közösségi viszont kicsit butaságnak tartom mert elvileg azért van hogy megismerd a munkát, akkor már inkább diákmeló ha meg önkénteskedésnek szánták akkor meg megint az mert kényszerből nem lehet önkénteskedni. 1-2 napig csináltam ugymond normálisan napi 5 órát mert egybe le akartam tudni és már ez volt az utolsó nyaram. Öntöznöm kellett kint meg bent valamint rendezgetni. A többi napnál reggel bementem odaadtam a naplót eljöttem majd visszamentem és mondtam hogy ezt meg azt csináltam és ennyi.
2018. jún. 26. 01:25
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az az igazság, hogy könyvtár és könyvtár (sőt, könyvtáros és könyvtáros) között is hatalmas a különbség. Lehet, hogy valaki az ország egyik felében csinált valamit, mert olyan a könyvtáros hozzáállása, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy neked egy másik könyvtárban ugyanazt kell csinálnod. (Ráadásul az a munka, amit pl. mi adunk az önkénteseknek nagyban függ attól is, hogy az adott illető mire képes.)

Szóval sokkal célszerűbb lenne, ha bemennél a könyvtárba, és megkérdeznéd konkrétan ott, helyben, mire számíthatsz, ha oda mész önkénteskedni. Az még nem jelenti azt, hogy mindenképpen oda is kell menned. Ha nem tetszik, amit mondanak, akkor választhatsz más helyszínt (ha van).

Többre mész vele, hidd el, mint ha itt kapsz 50 különféle választ 50 különféle helyszínről.

2018. jún. 26. 09:42
 5/5 anonim ***** válasza:

Könyvek pakolása, igazítása a polcokon, rendezvényeken segítség (pakolás, játszóházban gyerekekkel foglalkozni, könyvvásáron árulni), szkennelések, idősebbeknek segíteni számítógéphasználatban- nálunk a városban ilyeneket szoktak kb.

Akik nálam vannak a sulikönyvtárban, azok a tankönyvek érkezésekor, osztásakor szoktak segíteni pakolni, pecsételnek, azonosító számot írnak, vonalkódot ragasztanak a könyvekbe.

De nyilván ez az adott helytől, az ott dolgozóktól és a diákoktól függ.

2018. jún. 30. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!