Mit kell tennünk, ha egy kereszteződésnél te a védett úton vagy?
Figyelt kérdés
Tegyük fel van egy kereszteződés. Én megyek a védett úton, amely elkanyarodik bal oldalra. Előre és jobb oldalt pedig két mellékút található.
Olyanokra gondolok, hogy mikor kell irányjelzőzni vagy hátranézni, esetleg bármit, amiért vizsgán már hiba lenne.
2018. jún. 24. 22:59
1/2 anonim válasza:
te a védett úton (tehát főúton haladsz, mely balra kanyarodik. ha balra haladsz tovább, akkor mész index nélkül, mintha egy sima kanyar lenne. amennyiben egyenesen vagy jobbra letérsz a mellékútról, úgy jobbra indexelsz előtte. alapvetően hátranézni a tükörben rendszeresen kell, de ennél a kereszteződésnél szabályos közlekedés esetén hátulról nem jöhetne zavaró tényező.
2/2 A kérdező kommentje:
A hátranézést úgy gondoltam, hogy nem a tükörből, hanem rendesen megfordulva hátranézni, a holtterek miatt.
Én is így gondoltam, hogy túlzott dolgot nem kell csinálni, de irányjelzőzni kötelező és hátranézni is, fékezni meg lehúzódni az útról a kanyarodás előtt.
2018. jún. 25. 10:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!