Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hány félévig érvényes egy...

Hány félévig érvényes egy szakdolgozat?

Figyelt kérdés

Közlekedésmérnök szakos vagyok a Sze-n és a közetkező félévbe ( 9.) írnám meg a szakdogát. ( mert így még llami finanszírozott), de állami vizsgázni még nem tudok menni mert maradt 8 tárgyam de abból a ráépülés miatt csak 6-ot tudok felvenni. A másik kettőt csak utánna ( sőt az egyiket csak rá egy évre mert csak ősszel indítják.

Ha megírom meddig lesz érvényes nem akarom újra írni de viszont 66000 ft sem akarok fizetni ( 15 kredites)

Írjatok

Köszi

2010. jún. 17. 08:52
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Kezdjük ott, hogy az első mindig a TO, mert a szabályok változhatnak karonként, egyetemenként.

Másrészt hallottam már olyat, hogy valaki több éves szakdolgozattal járkált záróvizsgára jelentkezni, szóval nem hiszem, hogy emiatt kellene aggódnod. Én a helyedben, ha lehetséges, megpróbálkoznék a ráépülő tárgyak korábbi felvételével. Nálunk a TO-n ki lehet bulizni dékánival, de persze nem tudhatom nálatok hogy van. Mindenestre annyival jobb, hogy nem kellene egy-egy tárgyért egy egész félévet kifizetni.

2010. jún. 17. 09:23
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én 2007-ben írtam meg a szakdogámat és csak most államvizsgáztam (közben halasztottam) és semmi gond nem volt(NYF-en). De szerintem is a TO a legbiztosabb!
2010. jún. 17. 09:35
 3/4 anonim ***** válasza:

Alapvetően miért van szorgalmi időszakhoz kötve a szakdolgozat-írás? Ahhoz, hogy megírd, nem szükséges, hogy hallgatói jogviszonyod legyen, nem? Csak a szaklaborokat kell felvenni és a témavezetővel aláíratni/igazolni, hogy konzultáltál.

Végiggondolva, ahhoz, hogy érvényes=elfogadott legyen a szakdolid, meg kell védened. Kérdés az, hogy engedik-e, hogy abszolutórium nélkül védhess. Nem hiszem.

2010. jún. 17. 19:35
 4/4 anonim ***** válasza:
19:35: leírja a kérdező, hogy 15 kredit a szakdolgozat; gondolom, tantárgyként fel kell venni, hogy kapjanak érte kreditet. Sok helyen így van. A szakdolgozatvédés pedig a záróvizsgán történik, záróvizsgára pedig csak úgy bocsájtanak, ha már az abszolutórium és a leadott szakdolgozat megvan. (nálunk legalábbis így történik)
2010. jún. 17. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!