Hány félévig érvényes egy szakdolgozat?
Közlekedésmérnök szakos vagyok a Sze-n és a közetkező félévbe ( 9.) írnám meg a szakdogát. ( mert így még llami finanszírozott), de állami vizsgázni még nem tudok menni mert maradt 8 tárgyam de abból a ráépülés miatt csak 6-ot tudok felvenni. A másik kettőt csak utánna ( sőt az egyiket csak rá egy évre mert csak ősszel indítják.
Ha megírom meddig lesz érvényes nem akarom újra írni de viszont 66000 ft sem akarok fizetni ( 15 kredites)
Írjatok
Köszi

Kezdjük ott, hogy az első mindig a TO, mert a szabályok változhatnak karonként, egyetemenként.
Másrészt hallottam már olyat, hogy valaki több éves szakdolgozattal járkált záróvizsgára jelentkezni, szóval nem hiszem, hogy emiatt kellene aggódnod. Én a helyedben, ha lehetséges, megpróbálkoznék a ráépülő tárgyak korábbi felvételével. Nálunk a TO-n ki lehet bulizni dékánival, de persze nem tudhatom nálatok hogy van. Mindenestre annyival jobb, hogy nem kellene egy-egy tárgyért egy egész félévet kifizetni.

Alapvetően miért van szorgalmi időszakhoz kötve a szakdolgozat-írás? Ahhoz, hogy megírd, nem szükséges, hogy hallgatói jogviszonyod legyen, nem? Csak a szaklaborokat kell felvenni és a témavezetővel aláíratni/igazolni, hogy konzultáltál.
Végiggondolva, ahhoz, hogy érvényes=elfogadott legyen a szakdolid, meg kell védened. Kérdés az, hogy engedik-e, hogy abszolutórium nélkül védhess. Nem hiszem.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!