Orosz alapszak után folytassam a tanulmányaimat orosz mesterszakon, vagy inkább nemzetközi tanulmányokon?
Az ELTE orosz alapszakán vagyok, itt jeletkezhtek majd a ruszisztika MA-ra (Oroszország-szakértő) vagy esetleg a Corvinus nemzetközi tanulmányok MA-ra. Nem igazán tudok dönteni, mindkettő érdekel. A későbbiekben szeretnék PhD-képzésre is jelentkezni, ha úgy alakul. Szerintetek melyikben van több lehetőség?
Köszönöm előre is ha valaki segít!
Igen, felvennének, már utánaérdeklődtem. Szóval, ha a nemzetközi tanulmányok a "nemzetközi ruhatár szak", akkor milyen "diplomácia szakot" javasolsz az orosz után?
Szeretek és akarok is tanulni, de az érdeklődési köröm ezen az irányvonalon mozog. Nem lustaságból mennék oda, hanem mert nagyon érdekel. De tudom, hogy sok helyen elég negatív a megítélése.
Amúgy nem tudom, befolyásol-e bármit, de a mesterrel párhuzamosan tolmács-fordító képzésre is jelentkeznék az ELTÉ-re, bár a nyelvpárt még nem döntöttem el.
A választ egyébként köszönöm! :) Szóval eddig egy pont az orosz MA-nak.
Előre bocsátom, hogy nem értek a diplomáciához, és tényleg a nemzetközi kapcsolatok szak tűnik első pillantásra a legkézenfekvőbbnek. Ezért alapjáraton egy opció a bölcsész MA + nemzetközi kapcsolatok MA lehet, hogy jó megoldás a diplomáciában.
Viszont őszintén én inkább néznék mellé egy külkereskedelmi szakot – sokkal nehezebb, de sokkal-sokkal többet is ér.
Ha meg nem szereted a matekot, akkor lehet, hogy az NKE-n vagy Zrinyin néznék valamit.
Semennyire se lősz mellé, és nagyon jó döntés, hogy befejezed az egyetemet! Egyrészt hasznos is, másrészt meg nagyon jó, hogy azt tanulhatod amit szeretsz, becsüld meg!
Viszont semmi sem akadályoz meg abban, hiszen ide ingyen járhatsz, hogy mellette felvegyél például egy szombati azaz levelezős gazdasági szakot. Külkereskedelem vagy marketing, és máris sínen vagy. Az se árt, ha már egyetem mellett elmész valami könnyed gyakornoki munkára valahova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!