Át lehet menni a szóbeli érettségin semmi tanulással?
Olyan szinten undorodom már az egész tanulástól, hogy inkább elmegyek árufeltöltőnek, csak ne kelljek még egy sort megtanulnom.
Rohadtul nem érdekel az egész, kínszenvedés főleg az irodalom. Magolgatom a verselemzést, de már 20 perc után nem emlékszem rá. Meg úgy az egész irodalom anyag olyan érthetetlen számomra, hogy felfogni se tudom, mi a szarról szól a téma, mert egyszerűen nem értem.
Hogy menjek át magyarból? Töriből még csak csak megmarad valami, hogy a 2-es meglegyen, de az irodalom borzasztó, és a tanár is szigorú, komolyan veszi. Pedig csak kegyelemből mentem át belőle mindig év végén, szóval semmit nem tudok a 4 éves anyagból. 25.-én lesza szóbeli. Mit csináljak, hogy a 12% meglegyen???
Lesz rá időd bőven felkészülni és azalatt az idő alatt még minimális tudással is tele lehet írni azt a papírt. Az is elég ha csak felolvasod utána. Én 5 éve érettségiztem, de ugyanígy nem érdekelt már a végére az egész mint téged. Nem erőltettem meg magam. Igazából ha a költő életéről tudsz pár dolgot mondani az már elég ahhoz, hogy átmenj.
Nekem az volt a szerencsém, hogy az osztályfőnökünk - aki a legszigorúbb tanár volt az iskolában - megsúgta, hogy az ajtótól nézve csökkenő sorrendben tették le a tételeket. Onnantól kezdve már csak azon izgultam, hogy az előttem lévők ne azt húzzák amelyiket én szeretném. Nyilván ez nem szabályos, de hatalmas segítség volt. :')
Magyarból én például tanulás nélkül átmennék,de én szeretem a magyart,ha semmit nem tudok az anyagról,akkor is tudok gondolkodni róla,és saját gondolatokat megfogalmazni. Ha te utálod a magyart,akkor ez sajnos nem opció.
Minden magyar tételnél tanuld meg csak a tételek felét,elég lesz a minimum pontszámra szerintem. Ez így talán nem lesz annyira nehéz,mintha az egész tételt próbálnád megtanulni.
Sajnos többet nem tudok segíteni,nekem magyarból a 100% szóbeli a cél.
Igaz, ez nem magyar, de én angolból 10.-ben egy mukkot nem tanultam... sem az írásbelire, sem a szóbelire. És 93% lett. :D
Egyébként a magyart, a törit és a szakmait én is csak holnap kezdem, és szerdán már vizsgázok.
Egyébként szerintem olvasd el egyszer mindegyik tételt, és próbáld megjegyezni a fontosnak tűnő információkat, amiket a tanár anno sokat emlegetett meg kihangsúlyozott, és biztos meglesz a kettes. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!