Melyik a nehezebb, az egyetem vagy egy szóbeli érettségi?
Jövőhéten lesz a szóbeli érettségim, de olyan rohadt unalmasak a szóbeli tételeim egyes tantárgyakból, hogy az valami kegyetlen (nyelvtan, informatika, magyar).
Angol-töri szakos tanárként akarok majd továbbtanulni, a töri tételeket csak átolvastam, azokkal nem igazán van baj, angol sem, de a többi igen.. Így mennyire fogom bírni egyetemen?
Az egyetemen majd rájössz, hogy az emelt szóbeli csak egy könnyed beszélgetés egy vizsgához képest.
Emelt matek VS BME matematika versenyben egyértelműen a BME nyert.
Ugye a kérdés nem komoly? :D Az egyetem. Nem egy tárgyból százas nagyságrendben kell az oldalakat tanulni. És ilyen tárgyból van félévente 2-3. Plusz pár töltelék, ami mondjuk tényleg könnyebben teljesíthető.
Az, hogy humán érdeklődéssel nem érdekel az informatika, oké, el tudom fogadni. De angol szakon vért fogsz izzadni, ha a nyelvtan és az irodalom nem a barátod, mert ott ugyanilyen (vagy magasabb) szinten fog menni ugyanez, csak angolul az angol nyelvről.
Én mondjuk nem sírom vissza az érettségit, de igen, az egyetem százszor nehezebb. Akkor is, ha valaki mindhárom választ lepontozta. :D
Egyébként szerintem belejössz majd, egy idő után megszokod, hogy pár nap alatt kell majd betolnod sokkal terjedelmesebb-nehezebb dolgokat, még akkor is, ha ez most kb. elképzelhetetlennek tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!