Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan álltok a szóbeli...

Hogyan álltok a szóbeli tételek tanulásával?

Figyelt kérdés
Esetleg valami tipp, tanács, ami segíthet? :)

2018. jún. 11. 19:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Szia! Én 26-án megyek szóbelizni töriből, angolból, spanyolból. Magyar emelten túl vagyok. Még nem készültem a többire, egész eddig magyaroztam, mondjuk ha jobban belegondolok, már csak a töri olyan, amit alaposan meg kell tanulni, nyelveknél azért nem az van, hogy konkrét információkat kell megjegyeznem, majd hallgatok spanyol/angol rádiót, filmeket nézek, aztán ráhangolódik az agyam. :) Meg a nehezebb témák szókincsét átnézem (pl. környezetvédelem)
2018. jún. 13. 19:09
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok, én ebben az évben elég sokszor voltam vizsgázni (2 nyelvvizsga, 2 oktv, ugye már volt a magyar emelt is), és semmi tipp nem vált be, amiket tanácsolni szoktak lámpaláz ellen. Az egyetlen, ami tényleg segít, az az, ha tanulsz, és úgy mész oda, hogy "tanultam, tudom a tételeket, nem történhet nagy baj". Ha úgy mész oda, hogy jaj csak azt a 20 tételt ne húzzam, akkor persze, hogy izgulsz. :) Illetve ez azért nem olyan, hogy beesel, és megkérdezik, hogy mikor született Jókai, hanem kihúzod a tételt, leülsz vele (kivéve nyelveknél), és 20 percig agyalhatsz rajta, keresgélhetsz az emlékeidben, használhatod a megadott segítségeket. Tudom, hogy nem nagy tipp, de tanulj. :)
2018. jún. 13. 19:13
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem jövő hét csütörtökön lesz még 47 tételem van, magyar és német,bele kell húznom.

Én lassabb vagy mint a többiek szóval több ideig tart megtanulnom.

Hogyan is tanulok én?

Mai nap le fekszek 22:00 kor

Reggel 6:00 kelek szóval ki alszom magam rendesen.

6-8 ig kicsit átmozgatom magamat gimnasztika, el megyek a kutyával sétálni közben ugye ki szellőztettem a fejem, le tusolok, eszek és nekilátok tanulni.

8:00-8;40 ig átismételem azokat a tételeket amit tegnapi napon tanultam jelen esetben most a magyar.

15 perc pihi, mivel ültem ezért kicsit járkálok kell a mozgás a lábaknak.

Aztán 8:55-9:40 fel mondom gyorsan az előző tételt és aztán új tétel, nagyon jól megtanulnom.

Megint 15 perc szünet

Aztán ugyan úgy 40 perc

Aztán 20 perc szünet ki megyek kicsit ki szellőztettem a fejem

Aztán újra 40 perc és így tovább

Mikor meg tanultam az összeset magyarból el mondom aztán jöhet a német.

Holnap nap 10. tétel a cél.

Sok sikert és kitartást kívánok, fog az sikerülni, nem kell aggódni a többi tanár úgy sem fog veled foglalkozni csak akinek mondod meg talán a vizsga biztos de az se biztos.

2018. jún. 13. 20:46
 14/14 anonim ***** válasza:
Töri és a nyelvek mennek.Magyartól rettegek,mert 20 tétel visszavan.
2018. jún. 14. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!