Szakdolgozat megvédése?
Nem sokára védek és azt szeretném megkérdezni akik már túl estek rajta, hogy védésen csak a szakdolgozatból kérdezhetnek vagy akármiből? Pl megkérdezhetik, hogy XY könyvéből amit felhasználtam a szakdolgozatomba - és korrektül jelöltem - a 258 oldal 25 sorában mit irt? Mert nyilván csak azt tudom a felhasznált irodalomból amit beépítettem a dolgozatomba a könyvből is csak azt olvastam el amit felhasználtam.
Az elméleti részből rendesen mit vizsgán kérdezhetik mit írtam: pl felsorolásokat szóról-szóra? Van egy olyan rész, hogy XY csoportosítása és 8 db csoport van...azt kell tudni szóról-szóra vagy elég saját szavaimmal nagyjából? Esetleg a neveket magoljam be? Elég sok külföldi ember elméletét hasonlítottam össze de nem jegyeztem meg őket anno vizsgára is be kellett magolnom a neveket pl Richard Ludwig Heinrich Avenarius
Szóval mire lehet számítani? Nem kérdezhetnek ugye a szakdolgozathoz nem kapcsolódó már dolgot mint vizsgán pl hogy tudod a 5-ös tételt de a 58-ast nem és ezért elégtelen.
Nem kell tudni. A szakdolgozat nem egy tétel, amit mondatról mondatra meg kell tanulni. Légy tisztában a témával, meg hogy milyen módszereket használtál fel stb. De ha te írtad, nyilván ezeket alapból tudod. Nyilván ha egy adott irodalomra sokat hivatkozol, akkor érdemes tudni a szerző nevét. De ez sem jelenti azt, hogy az összes hivatkozást be kell magolni.
Akinél fogod védeni, ő se tudja, hogy XY könyv 258. oldalának 25. sora mit tartalmaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!