Amúgy honnan veszik az emberek, hogy emelkedni fognak a pontok orvosin! Fogorvosin/gyógyszerészetin? Komolyan ennyire jók lettek az emeltek?
Ma mondta a kémiatanárom, hogy a biosz emeltek kb. semmivel nem jobbak mint tavaly, a kémiák meg aztán főleg nem. Ő mindkét tárgyból szóbeliztet, rengeteg ismerőse, tanítványa van, eleve 2 suliban tanít. Ehhez képest mindenhol azt olvasom, mennyire könnyű volt, jól megemelkednek a pontok. A valóságban egyébként senkitől nem hallom vissza ezt, egy osztálytársam írta mindkettőt 90+-ra, de ő már kilencediktől versenyzett. A többiek - beleértve engem is - meg "csak esélyesek", sokan a határon vannak, de soknak így sem jön ki a pont. És jó suliba járok, szóval ez sem lehet a "baj".
Légyszi világosítsatok már fel, hogy most akkor mi van? Akinek jó lett, az 100-szor leírja mindenhova, és ezek alapján valamelyik okos leszűri és elkezdi terjeszteni, hogy jaj, akkor tuti emelkednek a pontok?!
*orvosin/fogorvosin/gyógyszerészetin?
Bocsi, elírtam, ne szedjetek szét! :)
Az egy dolog, hogy nem a gyakori alapján kell tájékozódni, de szerintem annyira az sem releváns statisztikailag, hogy egy tanár, aki mindössze 2 suliban tanít, miket tapasztal, hisz nem is fordul meg a keze alatt annyi diák, amennyiből már le lehetne szűrni valamit, meg hát mivel kémiatanárként benne van ebben a dologban, így nem is tud objektíven szemlélődni.
Semmit nem lehet kijelenteni addig, amíg nincsenek hivatalos statisztikák (július eleje), onnantól azonban mehet az összehasonlítás, hogy mikor hányan jelentkeztek, meg mikor mennyivel lettek jobbak/rosszabbak az érettségik.
Én nem azt mondtam, hogy az ő véleménye határoz meg mindent, de azt sem, hogy a gyakori vagy akármelyik internetes forrás önmagában releváns lenne.
Csak azt tartom érdekesnek, hogy tőlünk elég sokan választották ezt a kettő tárgyat együtt, vagy legalább az egyiket... és én meg osztálytársaim is több emberrel beszélgettünk szóbelin, nem ismertük őket, csak ideosztották őket vizsgázni. És érdekes módon senki nem hallott ezekről a híres "mindkettőből 90+-ot írtam" emberkékről. Persze, nagyon nagy gratula és elismerés nekik, ebben rengeteg munka, szóval ez NEM szarkazmus. Csupán érdekesnek tartom, hogy a való életben hova tűnnek ezek az emberek. Mielőtt még valaki megvádolna, hogy savanyú a szőlő, én sem írtam rosszakat, ha minden jól megy, felvesznek. :)
Figyelj
Én orvosira akarok menni.
Amit hallok az az, hogy a bioszok átlagba 75-80%-osak lettek, a kémiák pedig 60
Nyilván van aki jobbra megírta de a mi sulink ami szintén jó és rohadt okos emberek járnak azoknak is viszonylag szarul sikerült
Az évfolyamról nagyjából 10-15-en akarunk orvosira menni de mindenkinek átlag 75 lett a biosz a kémia meg inkább hagyjuk is.
Sok helyről hallom vissza, hogy nagyon nehezek voltak, főleg a kémia. Illetve az is fontos, hogy attól még, hogy valaki emeltezett bioszból meg kémiából, az nem azt jelenti, hogy az adott ember orvosira akar menni.
Szerintem csökkenni fognak a pontok méghozzá nem keveset (értek ezalatt 5-10 pontot, ami reális ha azt nézzük, hogy 2016-ról 2017-re átlag 6 pontot csökkentek orvosira a pontok)
Nagyon remélem, hogy sikerül elsőre és kívánom, hogy mindenki járjon sikerrel:)
Nekem az emelt biosz írásbeli 94 lett, a kémia 38... :):):):) viszont a szóbeli kémia nagyon jó lett, valamennyire felhúzza...
Én is így tudom, biztos forrásból, hogy nem sikerültek jól se a biosz se a kémia írásbelik. Az előttem felelők kémiából (4-et hallottam) se voltak nagyon tökéletesek. Úgyhogy a remény hal meg utoljára, ez alapján csökkeni kell a pontoknak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!