Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 6-dik osztályos matek bukásnál...

6-dik osztályos matek bukásnál napi hány feladat és/vagy órát kell gyakorolni a sikeres pótvizsgához? Korreptanár egyhéten hányszor?

Figyelt kérdés
2010. jún. 16. 11:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
HA hatodikba megbuksz matekból akkor tök hülye vagy és le is szartad. Mivel nyáron már nézegeted egy kicsit az sokat segít és hidd el még jobban tudod majd mint mások.Sokat csinálj nehogy gond legyen
2010. jún. 16. 11:52
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Most először le akartalak ugatni, hogy hülye vagy, hogy lehet hatodikban megbukni matekból! =). Aztán eszembe jutott, hogy lehet valami egészségügyi gond volt a háttérben, lemaradtál az anyaggal, stb, stb. Szóval a bukáshoz több kommentárt nem fűzök =).

Nem tudom, hogy mit értesz, mit nem értesz, mennyire sajátítottad el azt a gondolkodás módot, logikát, ami a matekhoz szükséges. Már nem nagyon emlékszem, mit vettünk általános hatodikban, már 10 éve volt =). De szerintem heti két óra korrepetáló tanár nem árt, mondjuk keddenként és csütörtökönként. Emellett megkéred, adjon rendesen házi feladatokat is, mint suliban. Szerintem elég július 6-tól elkezdeni a felkészülést a pótvizsgára. Így kb. 14-16 alkalommal fogsz találkozni a tanárral. Ez függ attól, hogy mikor lesz a pótvizsga, de augusztus végén szokott lenni. Persze ez nem kevés pénz is lesz... De a szüleid fizetni fogják, ebben biztos vagyok.

És itt nem az a lényeg, hogy napi hány feladatot, meg órát töltesz matek tanulással. A lényeg a rendszeresség! Mert ha mondjuk így állsz hozzá, hogy "ááá, ma nincs kedvem, majd holnap, és akkor bepótolom" de holnap sem lesz kedved, meg azután sem... Beszélj meg két napot a tanárral, ami neked meg neki is jó, a házi feladatot meg értelemszerűen mindig a következő órára csinálod meg.

Amúgy tapasztalatból beszélek, tizedikben buktam elektrotechnikából, ugyan ilyen rendszer szerint készültem fel. Nekem 17.000 ft-ba került a tanár, egy óra 1.000 ft volt.

Sok sikert a felkészüléshez és a pótvizsgához! =)

2010. jún. 18. 09:34
 3/5 anonim ***** válasza:

hát napi 3-4 óra tanulás mindenképpen kell. Ilyenkor az a baj, hogy nem csak a 6.-os anyagot nem tudod, hanem gyanítom hogy az alapokat se. (nem az egy meg egyre gondolok)

Így napi 3-4 óra minimum és heti 2 nap tanár.

amúgy tényleg hülye vagy h 6.-ba megbuktál.. mi lesz középiskolában? vagy oda már nem mész?

2010. jún. 18. 13:26
 4/5 anonim ***** válasza:

09.34 vagyok =).

Még mindig fenntartom azt, hogy nem az számít, hogy napi hány órát tölt vele. Sokkal többet ér el vele, ha van egy rendszer a felkészülésében. Meg elvégre nyár van, neki is jár a szünidő, még akkor is, ha augusztusban pótvizsgázik. Annak semmi értelme, hogy napi 3-4 óra matekozás, mert valószínűleg az lenne belőle, hogy csak ül 3-4 órát a füzet felett, mert elakadt egy feladatban, és nem érti, hogy kell megcsinálni... Ennek mi értelme van? Szerintem semmi. Nézi-nézi a feladatot, hasonló megoldásokat is nézeget, de NEM LÁTJA AZ ÖSSZEFÜGGÉSEKET a sorok között, mit miért és hogyan. Esetleg annyit ér el, hogy nagy nehezen kiszenved egy hamis megoldási mechanizmust, magyarul amit ő saját maga kisilabizált, azt fogja az összes olyan típusú feladatra ráhúzni. Ha meg a feladatban van egy kis csavar (ugye a nehezebb feladatokban) akkor meg borul az egész. Tanárnál meg talál ezekre a problémákra megoldást, ami nem igazán löki előre, hanem kicsit összezavarhatja. Ráadásul ha egyszer nem ül le matekozni, akkor másnap sem fog, és utána sem, mert ugye a lemaradást be akarja/szeretné majd hozni, viszont akkor többet kell matekozni, ahhoz meg semmi kedve nem lesz.

Heti két olyan nap, amikor a tanár által feladott házit csinálja meg, szerintem elég, így is el fog vele tölteni alkalmanként 2 órát minimum. ÉS ezt be tudja osztani magának, látja a kitűzött feladatot, látja mikorra kell megcsinálni.

Ha naponta 3-4 órát matekozna egész nyáron, csak a nagy sötétségben tapogatózna végig.

2010. jún. 18. 20:30
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem 10*3*4*1*2*3*54*6*2*1*2*3*4*5*6*7*8*9*1*2*3*4*7*2*0*1*2*3*4*5*2*4*2*3*4*5*6*7*8*3*2=X szer (X=?) kéne foglalkoznod vele. Ha megvan az eredmény, talán már sikerülhet is 6.-ban :) Ne használj számológépet.
2010. jún. 19. 07:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!