Előrehozott informatika érettségivel kapcsolatosan felmerülő kérdések (? )
Sziasztok!
A következő kérdésekben kérném a szíves hozzáértő, tájékozott embertársaim segítségét.
Egy kis történet:
Informatika szakra járok, szakiskolában. Nemrégiben előrehozott emelt szintű (közismereti) informatika érettségit tettem (egyenlőre még csak az írásbelin vagyok túl, és matematikailag már csak egy erős 4-esem lehet). Viszont nem a várt eredményeket értem el.
A kérdés(ek):
Ebből kifolyólag érdekelne, hogy lesz-e lehetőségem a fenti eredményt 5-ösre javítani? Sajnos azt olvastam, hogy az előrehozott érettségiből csak szintemelő vizsgával lehet javítani, javító vizsgát nem lehet tenni? (Az előző ügye azért érdekes mert emelt szintél , hogy csináljak szintemelő vizsgát :D)Természetesen szkeptikus vagyok a fenti állítással kapcsolatban ezért kérdezem, hogy vizsgadíj ellenében a legközelebbi érettségi időszakban van lehetőségem a már említett jegyet kijavítani, vagy kénytelen leszek elfogadni, hogy ez életem végéig bennmarad a bizonyítványban? (Igen, tudom, hogy ha lenne rá lehetőség akkor is csak törzslapot kapok de ezt csak a kötelező tantárgyakból tudom biztosra, előrehozott érettséginél a kérdés adott)
Amíg van tanulói jogviszonyod, és nincs érettségi bizonyítványod, addig nem tehetsz ismétlőt, csak szintemelőt, viszont azt ingyen.
Ha lesz érettségi bizonyítványod, akkor tehetsz ismétlőt középszinten, pénzért.
Ha szintemelőt teszel, akkor választhatsz, melyik jegyedet írják a bizonyítványba, és melyiket külön tanúsítványra. Ha nem teszel, akkor mindenképpen benne marad életed végéig, hacsak el nem égeted. A későbbi ismétlő már tanúsítványra kerül.
Véleményem szerint informatika szakosként bátran állj neki az emelt szintű felkészülésnek. A szóbeli alig nehezebb a középszintnél, a gyakorlati a programozásban különbözik, a többi témakört egy kicsit magasabb szinten kell tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!