Jelenleg 4,45-ra állok matekból, van 30 +-om ami ugye 3 5-öst jelent, ha a tanár beírná ezt a három 5-öst, akkor mennyire állnék?
4,45-re állsz matekból, de egy átlagszámítás nem megy...
Ha ezt a tanárod megtudná...
Hát, az a baj, h kiszámítottam most az átlagot és....
4,45 körüli érték helyett, 38-at kaptam. Pedig jól csináltam... Vki megírja, h egy 5-ös mennyi tized értékű?
Ezt senki nem fogja neked tudni megmondani, mivel a 5-ös nem "tized értékű".
A legegyszerűbb, hogyha leírod, hogy milyen jegyeid vannak, majd mi kiszámoljuk; láthatóan képtelen vagy rá, annak ellenére, hogy már leírták, hogyan kell kiszámolni.
A plusszok átváltási aránya tanárfüggő. Nálunk az első öt plusz ötös azután már 10 ér egy ötöst majd 15 és így tovább...
Nem összavarni akarlak de a témazárókat duplán kell számolnod. Általában 4,6 és 4,75 között szokták a tanárok megadni az ötöst.
Nem tudom, hogy milyen suliba jársz ahol egy egyszerű átlagszámítás is gondot okoz. Biztosan egy elitgimnáziumban matek tagozaton koptatod a padot.
Javaslom inkább írd ki ide a jegyeidet külön megjelölve a tzket és majd a gyakori népe segít az átlag kiszámításában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!