Tudja már valaki az emelt biosz tételeket (2018)?
Én ezt húztam:
A tételemnél a baktériumokról kellett beszélnem, vagyis inkább a prokarióták felépítéséről, meg hogy milyen vírusos-bacis betegségek vannak, hogyan védekezünk ellenük.
B tételemnél idegsejtekről kellett beszélnem, de főleg hormonrendszer volt, agyalapi mirigy + hormonjai, akkor a mellékvesekéreg hormonjai, negatív visszacsatolás.
Előttem egy srác populációgenetikás meg növényélettanos tételt húzott, hát én is csak bambultam volna a növényélettanos kísérleteknél.. :D
Talán még érdekel valakit, én tavaly az előbb említett populációgenetikás és növényes tételt húztam.
Az "A" tételben kellett beszélni a születési-és halálozási rátáról, számolni is kellett, adaptív, nem adaptív evolúciós változások és jellemzésük
"B" tételben vízkultúrás kísérletek voltak, volt benne egy-két kérdés, amit nem tudtam, nem is értettem az egészet, aztán volt még kérdés a levél keresztmetszeti felépítése, a víz mozgása a növényekben, a zárósejtek felépítése és állapota mitől függ, hogy nyitott-e vagy zárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!