Magántanuló vagyok, jövőhéten vizsgázom. Hogyan lehet kiszámolni ezeket?
Sziasztok. Röviden elmondom hogy 10.osztályos vagyok jelenleg és magántanuló. Jövőhéten végig szinte csütörtök kivételével de minden nap vizsga van. Hétfőn azaz holnap matematikával kezdek, és sajnos év közben [februártól lettem magántanuló], és nem igen tudták át adni a tanuló valókat hiába kértem. Tudom utólag én is hülye voltam mert tanárhoz is fordulhattam volna. TUDOM. Ebbe kérlek titeket ne menjünk bele. A lényeg az hogy pénteken [tegnap előtt] kaptam meg a matek tanulni valót a tanártól. Hát őszintén alig értek valamit.
Szeretném nektek lefotózni a papírokat, és ne a válaszokat írjátok le, hanem a menetét hogy ezeket hogyan lehet megoldani? ... Köszönöm előre is.
( A vizsgán nem feltétlen lesznek ezek a kérdések, a tanár mondta hogy még ő eldönti meglepetés szerűen...)
1. Ezt egy barátnőm segített, ( A hatványosság arányosságai) Kérlek azért nézzétek át hogy valamennyire jól írtam-e?...
2. Függvények ábrázolása koordináta rendszerben
Na ezeket hogyan kell ábrázolni? Talán az alapokat valamennyire "tudom" de itt ... azt se tudom hogy álljak neki azon kívül hogy megrajzolom a koordináta rendszert..:c
3. Statisztika számolás / Diagramm...
Na ezt én semennyire se tudtam tanulni, valamennyire átnéztem, és valamit értek de szerintem az kevés.
Ezt a tanár írta össze példának.
4. Végül pedig a kicsinyítés - nagyítás.
Ennyiből kell felkészülnöm.
Mielőtt bárki írná hogy pénteken adták oda és most vasárnap reggel várom a csodát, ez nem így van. Egész héten kerestem a tanárt, és pénteken tudott csak beszélni velem, valamint péntek óta nézem a videókat, az oldalakat bújva de valahogy azért mégis csak más mintha valaki elmagyarázná, kérdésekre válaszolva stb. + Ezért is van ez az oldal. Szóval tényleg kérlek titeket segítsetek (akár egy kettesre is jó lenne). Köszönöm szépen!
A modus az a szám ami legtöbbször szerepel egy adott adathalmazban.A te példádnál azért 15 mert az adathalmazban van 14 meg 15 és 16 de legtöbbször ebben az adathalmazban a 15 szerepel.
A medián egy kicsit bonyolultabb.Először mindig az adathalmazt növekvő sorrendbe kell állitani utána meg kell keresni az adathalmaz középső tagját.Ha az adathalmaz darabszáma páratlan akkor hozzá kell adni a darabszámhoz 1-et és utána el kell osztani 2-vel.Ez a szám megadja hogy hányadik szám a medián.Páros darabszám esetén a darabszámhoz hozzá kell adni 1-et és utána elosztani 2-vel.Ez a szám pl. 2.5 akkor a 2. és a 3. helyen álló szám összegét el kell osztani 2-vel.
Még amiben segithetek az a kördiagramm.Azt kell tudni hogy a kör 360 fokos.Az ilyen példákat mindig százalékszámitással oldjuk meg.A te példádban a létszám 16 ez 100 százalék.A többit százalékszámitással kapod.
pl. 16...100százalék
x...68 százalék
és igy egyenes arányossággal x=10.88 ami kerekitve 11.
Úristen, nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek! 1 napom volt rá készülni, nemhiába ugyanis 5-ös lett!! :$
Nagyon szépen köszönöm♥♥♥
Gratulálok, jó eredmény ügyes vagy:)
A továbbiakban is csak így tovább:) Ha tudok segíteni valamiben írj csak:) Az oldalt kevésbé fogom látogatni de ettől a segítségem felajánlása még áll:)
Pihenésben és élményekben gazdag nyarat kívánok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!