Biológia emelt szóbeli?
Gyakorlati feladat nem lesz.
A kérdés egyértelműen kifejti, hogy a válaszban mire kell kitérned.
Én nem dolgoztam ki egy témakört sem.
Ne aggódj!
Én sem nagyon dolgoztam ki tételt, a követelményrndszer alapján haladtam. A maxim kiadó 140 mintatételét olvasgattam.
Az A tétel legtöbb esetben embertan, ez 20 pontos. Mindig adnak támpont kérdéseket, az A tételben azért több extrát is el kell mondanod, de a kérdésből egyértelmű lesz ott is.
A B tétel 25 pontos, ott általában sok kis kérdést kapsz. Sokszor van benne ábra, vagy egy hosszabb szöveg ami alapján lesznek a kérdések. Ott annyi extrát nem kell belefűzni. De hidd el, nagyon egyértelmű lesz :)
Igen, az előző jól mondja. Általában szuper jófejek is. Volt, ami nagyon nem jutott eszembe, de annyira segíteni akartak, hogy már szinonimát mondtak rá, vagy elkezdték a szó elejét mondani..:D De így is megadták rá a pontot, mire végül leesett nekem is az adott szó..:D
Ökológiát, genetikát, nemesítést, növénytant nézd át nagyon jól, mert ezeket imádják B tételnek
Mindkét tételrész 25 pontos. 20 pont a konkrét tényanyag, 5 pont a kifejtés.
Sajnos nem elég a kérdésre válaszolni sok esetben; az értékelési útmutató olyanokért is ad pontot ami a kérdésre nem válasz. Ezt kivédeni nem tudod, ha nem ismered az értékelési útmutatót, hiszen ha túl sokat beszélsz az se jó. Reménykedhetsz benne hogy a vizsgáztatók rákérdeznek és megkapod a pontot.
A vírusok és baktériumok tételnél pont fordítva van xd rákérdeznek az eredete a kérdésben, de az útmutató nem ad azért pontot ha elmondod.
Ellenben amikor rákérdeznek a mellékvese kéreg hormonjainak hatására, az útmutató ad pontot azért ha elmondod mi serkenti működésre a mellékvese kéreg hormontermelését... Ki érti...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!