Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Biológia emelt szóbeli?

Biológia emelt szóbeli?

Figyelt kérdés
Felesleges tételt kidolgozni? Elég ha simán megtanulok mindent a követelmény rendszerből? Ha kihúzok egy tételt akkor azon meglesznek adva a kérdések? Ha igen akkor az max pont lehet ha azzal kapcsolatban mindent elmondok,vagy nekem is kell hozzáfűzni “extrákat”? Azt gondolom ,hogy logikusan kell felépíteni, és még valami. Lehet ilyen pl. hogy nyúzat készítés,vagy valamilyen mikroszkópos gyakorlati feladat? Próbáltam utána nézni de nem valami egyértelmű. Köszönöm előre a válaszokat!

2018. máj. 26. 08:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorlati feladat nem lesz.

A kérdés egyértelműen kifejti, hogy a válaszban mire kell kitérned.

Én nem dolgoztam ki egy témakört sem.

Ne aggódj!

2018. máj. 26. 09:48
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én sem nagyon dolgoztam ki tételt, a követelményrndszer alapján haladtam. A maxim kiadó 140 mintatételét olvasgattam.

Az A tétel legtöbb esetben embertan, ez 20 pontos. Mindig adnak támpont kérdéseket, az A tételben azért több extrát is el kell mondanod, de a kérdésből egyértelmű lesz ott is.

A B tétel 25 pontos, ott általában sok kis kérdést kapsz. Sokszor van benne ábra, vagy egy hosszabb szöveg ami alapján lesznek a kérdések. Ott annyi extrát nem kell belefűzni. De hidd el, nagyon egyértelmű lesz :)

2018. máj. 26. 10:06
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2018. máj. 26. 10:07
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A tanárok előtt pedig ott lesz, hogy mire adhatnak pontok (hogy konkrétan miket kell elmondanod) és ha ezeket magadtól nem mondod el akkor rávezetnek és addig kérdezgetnek emíg ki nem mondod.
2018. máj. 26. 12:18
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen, az előző jól mondja. Általában szuper jófejek is. Volt, ami nagyon nem jutott eszembe, de annyira segíteni akartak, hogy már szinonimát mondtak rá, vagy elkezdték a szó elejét mondani..:D De így is megadták rá a pontot, mire végül leesett nekem is az adott szó..:D

Ökológiát, genetikát, nemesítést, növénytant nézd át nagyon jól, mert ezeket imádják B tételnek

2018. máj. 26. 12:20
 6/7 anonim válasza:

Mindkét tételrész 25 pontos. 20 pont a konkrét tényanyag, 5 pont a kifejtés.

Sajnos nem elég a kérdésre válaszolni sok esetben; az értékelési útmutató olyanokért is ad pontot ami a kérdésre nem válasz. Ezt kivédeni nem tudod, ha nem ismered az értékelési útmutatót, hiszen ha túl sokat beszélsz az se jó. Reménykedhetsz benne hogy a vizsgáztatók rákérdeznek és megkapod a pontot.

A vírusok és baktériumok tételnél pont fordítva van xd rákérdeznek az eredete a kérdésben, de az útmutató nem ad azért pontot ha elmondod.

Ellenben amikor rákérdeznek a mellékvese kéreg hormonjainak hatására, az útmutató ad pontot azért ha elmondod mi serkenti működésre a mellékvese kéreg hormontermelését... Ki érti...?

2018. jún. 8. 13:16
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsóhoz annyit hozzátennék, hogy nekem a tanárom szóbeliztet, és ő mondta, hogy mostmár az A tételrész 20 pontos, a B pedig 25.
2018. jún. 8. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!