Milyen probléma feladatok lehetnek az emelt kémia szóbelin? (C rész)
Segítsetek, semmi fogalmam sincs róla, hogy mi lehet. Aki érettségizett már az írja le legyen szíves hogy ő mit húzott.
Előre is köszönöm a választ
Először valami ammóniaszintézissel kapcsolatos dolog volt a C kérdésem, de hogy konkrétan hogy hangzott a feladat, azt ne kérdezd, mert akkoriban kb. semmi közöm nem volt a kémiához, csoda, hogy nem húztak meg :D
Másodszorra pedig egy korábbi válaszomból idézve:
"2. Volt valami olyan mondat, hogy meszes vízbe belefújunk, zavarossá válik, további CO2-t adagolva hozzá azonban kitisztul, és ezt meg kellett magyarázni"
Nekem az volt, hogy döntsem el a következő állításról, hogy igaz vagy hamis: "Az oldhatóság független a hőmérséklettől" vagy ilyesmi és hamis volt, mert az oldáshő lehet exoterm és endoterm is, és attól függően egyiknek az alacsony, másiknak a magasabb hőmérséklet kedvez.
Na persze élőbe ilyeneket mondtam: Igaz, mivel magasabb hőmérsékleten a részecskék hőmozgása nő, így az oldódás gyorsabb. Amire azt mondták, hogy itt nem erre kell gondolni. Aztán elmondtam, amire kíváncsiak voltak. A végén megkérdezték: na akkor függ-e az oldhatóság? és azt mondtam, hogy nem :D erre elnevették magukat és levontak 1 pontot. Amúgy tök kedvesek:D
Ja és még hallottam egy másikat:
Ott az volt, hogy meg volt adva három anyag és sorba kellett rendezni forráspont szerint. A kulcs az volt, hogy közel azonos moláris tömeg volt, és a másodrendű kötésekkel kellett indokolni.
H2S, NH3 meg még valami azt hiszem
Itt találsz jó válaszokat még :)
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!