Ha az angol érettségim 4es lett akkor a középfokú nyelvvizsgat is meg tudom csinálni?
Középszintű vagy emelt szintű volt az érettségi?
Mondjuk mindegy, mindkét opcióra a válasz: nem!
Az emelt kb egy szinten mozog a középfokkal. Egyik 60%tól ötös, másik 60%tól van meg. Viszont, ha az emeltet megírod ötösre, kapsz mellé egy középfokú nyelvvizsgát is ajcsiba.
A középszintű érettségin még 95%-al sem biztos, hogy középfokon vagy.
Attól függ, mikorra tervezed a nyelvvizsgát, és mennyi időt tudsz szánni készülésre.
Én egy négyes középszintű orosz érettségi után 2 hónap alatt (július-augusztus), intenzív tanulással és különtanárral megcsináltam a középfokú nyelvvizsgát, de nagyon kimerítő volt, nem csinálnám újra.
Hogyha mondjuk szóbeli érettségi után rögtön nyelvvizsgáznál mindenféle tanulás nélkül, ezzel a tudással, nem hiszem, hogy meglenne. 3 hónap aktív, folyamatos készüléssel már valószínűbbnek tartanám, de mondjuk egy fél év lenne a legreálisabb (vagy nagyon max. 1 év).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!