Elfelejtettem h magyarból is kell szóbelizni. Holnap érettségi. Na most mit csináljak? 40 tétel egy nap alatt? Mégis hogyan?
Én tegnap a nőgyógyászhoz felejtettem elmenni, de tényleg. Van ez így, hogy az ember elfelejt dolgokat.
Na de egy érettségit? :-))
Súlyos
Én tegnap szóbeliztem. Nem volt olyan nehéz. De azért tanuljál, mert magyarból nincs segítség.
Egyébként magyar írásbeli érettségire nem lehet készülni.
Eleve van olyan tétel, amire nem is kell tanulni. (elemzés)
Vedd elő a könyveid, füzeteid és a tételsort, és minden tételt olvass át. Max. 10-15 percet szánj egy tételre, figyeld az időt. Minden tételből írj ki 3-5 kulcsgondolatot, ne többet. Aztán attól függően, hogy mennyi iőd van, menj végig rajtuk még egyszer, kicsit tüzetesebben, próbálj megjegyezni dolgokat. Számold ki, mennyi idő jut egy tételre és annál többet ne áldozz rá.
Reggel a kiírt kulcsgondolatokat olvasd át (útközben vagy várakozás közben) és próbáld meg mindegyiket kiegészíteni.
És nyugi, én pont magyaron olyan tételt húztam, amire nem készültem, mégis meglett az ötös :) Jófejek ilyenkor már a tanárok, négy évig szívattak, most már nem fognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!