Ki hogyan készül a szóbelire?
Megadták nektek a kidolgozott tételeket vagy nektek kellett kidolgozni? Napi hányat tanultok meg és mennyi időt szántok rá?
Én még a kidolgozásnál tartok. Eddig csak egy tantárgyból vannak meg :S
Idén kormányhivatal által érettségizem. Nem kaptam tételeket, csak témaköröket, ami kb. lefed MINDENT. :D
Eddig nekem bevált módszer az, hogy érdekel, amit tanulok ( hiszen érdeklődés nélkül nem ragad rád semmi általában ).
Találtam egy könyvet, ami magába foglalja a választott két tantárgyam tételeit, ezekből minden egyes nap 15-20 tételt tanulok meg, hogy maradjon időm az utolsó hétre csak kizárólag ismétlésre, az esetleges hiányosságok kitöltésére. Összesen van vagy 150. Korábban is olvastam a témában, olvasgattam a tételeket, most pedig "belököm" őket. :D Ne izgulj, sikerülni fog! Ha idegeskedsz rajta, akkor azzal nem oldasz meg semmit sem, csak hátrányod lesz, mert romlik a teljesítményed stressz hatására. A tételek kidolgozására nem hiszem, hogy lesz elegendő időd. A neten hemzsegnek a tételek ( ezek valóságtartalmát azért ellenőrizd le, ami furcsa, gyanús
azokra ott van a wiki). Vannak célzott, külön kidolgozott tételeket tartalmazó könyvek ( ezekből tanulok én is ), nagyon jók. Olyant keress, amiben részletesen magyarázzák el a dolgokat, ne csak vázlatosan ( így könnyebben megérted ).
A tanulásra szánt időm az jelenleg úgy néz ki, hogy tanulok, kajálok, family guy, tanulok, alszom :D
Értelmező olvasással olvass! Próbáld megérteni az összefüggéseket! Ha szükséges rajzold le! :D Szüneteket 5 tételenként tartok egy kávé/ tea kiséretében. Igyál naponta legalább 1,5-2 liter vizet! Nekem valahogyan jobban működik az agyam, ha biztosítva van számára a szükséges folyadékbevitel. Ne parázz! Ne feledd, hogy olyan jegyet kapsz, amennyi energiát belefektetsz. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!