Az iskola tönkretesz! Mit tegyek?
A vicc az, hogy a mateknak, ha akarod bármihez köze van.
A zenéhez különösebb erőltetés nélkül is.
A zenei hangok és harmóniák, az amit az ember valamiért különlegesnek érez, nem légből kapott önkényes agymenések. Fizikai alapjuk van. A hanghullámok tulajdonságait a fizika szépen le tudja írni a matematika segítségével.
Szerintem a középiskolai oktatásból a reál tárgyaknál a legnagyobb probléma a szárazság. Az nem mutatják meg minek mi a hétköznapi gyakorlati jelentősége, alkalmazhatósága.
Jó materk és fizikatanár a hétköznapi élet példáival a megélt valósághoz köti azt amit tanít. Szerintem az érdekes mindenkinek.
A harmonikus rezgések, melyek közvetlenül kapcsolódnak a zenei hanghoz is, matematikai leírásukban nagyon nagy részét érintik a középiskolai mateknak. Néz utána saját érdeklődési körödből kiindulva, hogy beszél arról a matek.
Szerintem a verseléshez is lehet matekot kapcsolni.
Nem arról van szó, hogy képletekkel valami merev embertelen zenét hozol létre, hanem arról, hogy felfedezed az ember számára kellemes, ösztönös dolgok melyek valahol a természetből fakadnak megfogalmazhatóak matematikailag is. Azért mert a matematika is a természetből ered. Nem absztrakt emberi kreálmány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!