Érettségin mennyire kell tudni a verselemzéseket?
Figyelt kérdés
Rengeteg tétel van tele verselemzésekkel, és nekem már csak 8 tételem van hátra, de kezdem úgy érezni, hogy lehetetlenség az összesre emlékezni.
Érettségin is megkövetelik, hogy betéve tudj a versekről mindent, mint dolgozatoknál, vagy pedig elég egy-két fontos dolgot említeni róluk?
2010. jún. 14. 21:26
1/10 anonim 

válasza:

Azért van a tétel, hogy tudjad. Én komplett drámaelemzést nyomtam nekik tavaly. Pont hogy az életrajzot nem kell annyira tudni, hanem a mű elemzésén van a hangsúly.
2/10 A kérdező kommentje:
fantasztikus. mert még ha csak pár versről lenne szó, de mindegyik írónál van min. 3 elemzendő vers... AAAAAA
2010. jún. 14. 21:35
3/10 anonim 

válasza:

Ja, tudom, ez a szivatás benne, hogy nem tudod melyik lesz. Addig örülj, amíg verset kapsz, képzelheted mennyire imádtam a drámát lapozgatni, hogy hol vannak az idézetek...
4/10 anonim 

válasza:

Hé én is majd most fogok, de hát kapsz a felkészülési időre szöveggyüszit, nem?? Reeeeeeeemééélem! :S
5/10 A kérdező kommentje:
nemtudom, én a drámákat szeretem... bár csak egyet kaptunk tételnek, a vadkacsát. azthiszem improvizálok majd, vagy vmi, mert tuti nem ragad meg bennem minden...:D
2010. jún. 14. 21:46
6/10 A kérdező kommentje:
elvileg igen adnak szöveggyűjteményt... max. magamtól kitalálok nekik vmi elemzést :D
2010. jún. 14. 21:46
7/10 anonim 

válasza:

fél óra felkészülési idő alatt simán össze tudsz kamuzni bármit egy tök idegen versről is...józan ész,főleg ha ismered a költőt :)
8/10 anonim 

válasza:

nálunk mi választhatjuk ki, hogy melyik verset elemezzük. pl: ady szerelmi lírája: héja nász az avaron vagy lédával a bálban... az a lényeg csak, hogy a szerelmi lírájából legyen
9/10 A kérdező kommentje:
nalatok eleg egyet elemezni?:o
2010. jún. 15. 09:49
10/10 anonim 

válasza:

aha, legalábbis ajánlom, hogy elég legyen! :D beszélek pár szóban az életéről majd a pályája ezen szakaszáról utána meg elemzem az egyik versét... mondjuk nekem nem számít az irodalom, az a lényeg, hogy meglegyen :D de a tanár nem mondta, hogy többet is kéne elemezni. azért remélem inkább valami regényt vagy drámát húzok, az sokkal könnyebb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!