Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyik a jobb nappalin vagy...

Melyik a jobb nappalin vagy estin letenni az érettségit? Most végzek a szakmával és van egy munkalehetőség, a munka mellett szeretném letenni az érettségit estin, de valaki azt mondja hogy hagyjam és menjek nappalira. És nemtudom melyik lenne a jobb!

Figyelt kérdés
(Szeretnék saját keresettel rendelkezni, és segíteni a szüleimnek)
2018. máj. 12. 07:22
 1/5 anonim ***** válasza:
78%
Én is munka mellett, de levelezőn érettségiztem. Ha vissza lehetne forgatni az időt akkor ismét így csinálnám mert a levelező tagozat otthonosabb, kellemesebb és nyugodtabb hangulatot adott mint utána nappalin a fősuli. És a levelezőn az agyunkat sem kellett széttanulni. Tehát nem ájultam el a nappali tagozatok előnyeitől, mert például munka és tanulás volt bőven, és még nem is fizettek érte.
2018. máj. 12. 07:33
 2/5 anonim ***** válasza:
91%

Én idén érettségiztem levelezőn munka mellett, egy valamit fogadtam meg: ha gyerekem lesz, foggal körömmel "harcolok", hogy gimibe menjen, ne pedig szakmát tanuljon előbb. Ennyi a véleményem az munka mellett tanulásról.

DE! Tekintve, hogy neked már megvan a szakmád, így én az estit javasolnám (vagy levelezőt). Ma nagyon nehéz elhelyezkedni, főleg diploma nélkül, pályakezdőként, ezért érdemes megragadni ha adódik egy lehetőség. Három, négy év múlva már nem biztos, hogy annyira fognak kapkodni érted, mert ott lesznek a friss szakmunkások, akikre fel tudják venni a támogatásokat, te meg ott leszel egy szakmával (megkérdezhetem milyen szakma?) és érettségivel és az egyetlen lehetőséges a továbbtanulás, hogy legyen belőled valami. Szóval ja, sz@r munka mellett végezni, de nem lehetetlen, és ha van benned kitartás, akkor meg lehet csinálni.

Ha van kérdésed írj nyugodtan.

2018. máj. 12. 07:47
 3/5 anonim ***** válasza:
65%

Attól függ, mennyire van BIZTOS benne, hogy a munkahelyeden "elnézik", hogy tanulsz:S

Ismerősöm munkahelye ELVILEG segítette a tanulást, de egy év után kapott egy új főnököt, aki ellehetetlenítette a tanulását, és pocsékba ment majdnem egy év munkája:( - Ő végül akkor tudta megcsinálni az érettségit, amikor otthon volt a gyerekével...

Én inkább nappalira mennék, két év nem hosszú idő, és a tananyag mellett is lenne még mit tanulnod, azt hiszem, olyasmik, amikre később nem lesz időd / energiád.

2018. máj. 12. 08:13
 4/5 anonim ***** válasza:
79%

Ne, ne menj nappalira, mert semmi értelme és csak az agyadat szívják ki!!

Én is az estit vagy levelezőt javaslom és függetlenül attól, hogy dolgozol-e mellette vagy sem.

Ha a munkalehetőséged engedi az nagyon jó, de ha majd menet közben mégsem lesz összeegyeztethető a sulival vagy keresztbe tesz a munkáltató (könnyen megesik), te akkor is tartsál ki és érettségizz le, mert munkád még lehet másik, de érettségi ma már mindenhol alapkövetelmény!

2018. máj. 12. 08:31
 5/5 anonim ***** válasza:
50%
Menj el dolgozni, mellette csinálhatod estin. Merre laksz, lehet tudok segíteni.
2018. máj. 12. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!