Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » BCE nemzetközi tanulmányok...

BCE nemzetközi tanulmányok MA-ról van itt valaki?

Figyelt kérdés

Ha igen, lenne néhány kérdésem. :)

-Mennyire nehéz a felvételi és hogyan érdemes rá készülni?

-Mennyire könnyű kijutni külföldi részképzésre?

-Milyen a légkör?

Köszönöm előre is, ha válaszol valaki! :)

2018. máj. 11. 20:45
 1/1 anonim válasza:

-Ha érdekel a töri vagy olvasol nap mint nap akkor nem nehéz. Ha nem volt ilyen képzésed nézd meg ezt a tárgyat, a kérdések nagy része 2015-ben ebből a tantárgyból volt. Ezt nagyon kell ismerni:

[link]

Ott van a könyv címe is:

Horváth J.(szerk.): Nemzetközi kapcsolatok története 1941–1991.

Abba van évszámjegyzék, azokból a fontosabbakat tudni kell (berlini válságok pl., koreai háború, kubai rakétaválság, stb.) Plusz általában 2000-es évek óta történt események ismerete, valószínűleg migrációs válság, szíriai polgárháború stb. szóba jöhet

-Elég könnyű kijutni külföldi részképzésre. Én 2016-ban Párizsban voltam a SciencePo egyetemen, ami a világ egyik legjobb politikatudományi egyeteme. Szóval én maximálisan megvoltam elégedve. Volt rengeteg más lehetőség: Londonban, Grúziában, Németországban, Lengyelországban voltak szaktársaim. Ha ügyes vagy akár 2 félév alatt két egyetemre is ki tudsz jutni. Rengeteg lehetőség van sőt, ha jól tudom, akkor emelni fogják az ösztöndíjakat is, én csak 500€-ót kaptam, ami nem volt túl sok, de lehet most mire te odajutsz lesz az 700-800€ is.

-Szerintem a légkör jó, én tartottam a corvinusos újgazdag gyökerektől, de NT-n szerintem jó volt a hangulat, sok kedves jófej embert megismertem.

-Viszont: ha nem tanultál NT-okat korábban, ahogy én sem, akkor kb 20-30 extra kreditet el kell végezned, ami elég húzos. Meg lehet csinálni, de tanulnod kell. Amit nem kérdeztél de talán fontos lehet még: van karriernap, jó előadások, jó szakkörök, és rengeteg nyelvtanulási lehetőség, a tanárok zömében kedvesek, a TO-sok pedig tündériek. Viszont sajnos az oktatás nyelve magyar, így bennem utólag felmerült volt-e ennek így értelme.

Ha van kérdésed írj!

2018. júl. 24. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!