Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érettséginél ez így lehetséges...

Érettséginél ez így lehetséges? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Még nem tartok az érettséginél, de most hogy érettségik vannak, néha előjön a téma. Felmerült bennem egy kérdés, ami érintene, de elfelejtettem megkérdezni.

Tegyük fel, hogy a “nyelv” érettségi tantárgyam az angol lesz, méghozzá emelt szinten és választottnak pedig a németet szeretném, lehet hogy azt is emelt szinten. Akkor is érettségizhetek németből, ha az iskolámban nem tanultam németet, de van német oktatás?

Iskolán kívül tanulnék németet (már elkezdtem) továbbra is, gyorsabban haladnék mint az iskolában és az iskolában második nyelvből csak kezdő csoportokat indítanak. Illetve németből van haladó is, de akkor már másik nyelvet választanék. Németből én akkor már olyan B1 szinten lennék, és mivel tetszik az olasz, inkább azt tanulnám az iskolában, viszont németből akarok érettségizni, mert az fontosabb. Szerintetek? Ezt így lehet?

2018. máj. 11. 10:13
 1/4 anonim ***** válasza:
40%
Lehet
2018. máj. 11. 10:14
 2/4 anonim ***** válasza:
59%
Ha németből akarsz érettségizni, és nem tanultad, akkor osztályozóvizsgát kell tenned az összes év anyagából, és egy tanévben legfeljebb kettőből tudsz. Ezért már most beszélj az osztályfőnököddel vagy az illetékes igazgatóhelyettessel, hogy kezdjétek el ütemezni az osztályozóvizsgáidat, hogy időben meglegyen mind. A némettanárral is beszélj, hogy mikor elég a tudásod az első vizsgához.
2018. máj. 11. 10:54
 3/4 anonim ***** válasza:
0%
Minek írtok neki hülyeségeket? Ha nem kéttannyelvű az iskola miért kellene osztályozó vizsgát tennie? Az hogy az iskolában nem jársz az adott órára még nem zárja ki annak a lehetőségét hogy abból te érettségizz. Ha egyáltalán az iskolába nem jársz is abból teszel érettségi vizsgát, amiből akarsz, mert abban az intézetben teszed le amelyikben akarod...
2018. máj. 11. 18:29
 4/4 anonim ***** válasza:
60%
#3, légy szíves, nézz utána, mert momentán egyedül te irkálsz hülyeségeket, amivel félrevezeted a kérdezőt. Légy szíves, felelj arra a kérdésre, hogy milyen jogszabály határozza meg, miből milyen feltételek mellett lehet érettségizni. Ha erre nem tudsz válaszolni, akkor nyilvánvalóan hasraütéssel írsz ostobaságokat, és jobb lenne hallgatnod.
2018. máj. 11. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!