Csalódott vagyok magammal, a matek érettségi miatt. Hogyan tegyem helyre a dolgokat a fejemben?
Figyelt kérdés
Műszaki egyetemre készülök és örültem volna egy 80% fölötti matek (középszint) érettségi eredménynek. Ahogy számolgattam a pontjaimat, 70% körüli lesz csak rosszabb esetben. A villamosmérnöki szakra amire jelentkeztem, 280 pont szükséges az államilag támogatott levelezőjére. Informatikából (az is középszint) jövőhéten megyek, remélem jobban teljesítek rajta, mint a matekon. Technikus végzettségem van, ami ad +30 pontot. Amit mentségként hozhatok fel, hogy munka mellett (napi 9-10 óra, hétfőtől péntekig) nem volt könnyű felkészülnöm rá. Tartok tőle, hogy nem fogok beleférni az államilag támogatott létszámba. A felvi.hu-n csak annyit írnak, hogy 40 embert vesznek fel levelezőre, nincs több információ. Mi a véleményetek, jogos az aggodalmam?2018. máj. 8. 17:22
1/2 anonim válasza:
Életem... a 280 pont az semmi, annál nincs alacsonyabb ponthatár. Ha például duplázol, akkor tegyük fel, hogy az infód is "csak" 70% lesz. 70x2=140 pont. Ezt kell megszoroznod kettővel, így már megvan a 280 pont, és ha még van +30 pontod, az már 310. Bőven megvan. :) A 70% az egy jó eredmény szerintem matekból, én örülök, ha meglesz a 25-40%-os kategória. :D
2/2 anonim válasza:
Semmi gond nincs ezzel.
Nekem is 4-es lett a matekom, és műszaki karon vagyok.
Emelt infót csináltam mellette, így lett 360 pontom.
Másrészt a középsulis matektudásra ne alapozz semmit.
Az egyetemi matek egy másvilág.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!