Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyire jellemző hogy valaki...

Mennyire jellemző hogy valaki (1) -2 évre az érettségije után jön rá, hogy mit szeretne tanulni?

Figyelt kérdés

Most jelen helyzetben vagyok és kicsit bénának érzem magam, hogy ez bennem nem alakult ki érettségi elejére amikor be kellett adni a jelentkezést.

Világ életemben jeles tanuló voltam egy erős iskolában, de úgy érzem, hogy azért mert akkor mindig csak tanultam és tanultam és tudtam, hogy azért, mert a célom egy jó érettségi volt, de aztán mikor dönteni kellett volna, hogy akkor mit csináljak életem végéig rájöttem nem megy nekem ez.

A kortársaim már kis koruk óta tudták,hogy mit akarnak. Szerettem volna én is mindig is ilyen céltudatos lenni. De most végre rájöttem én is, hogy mit szeretnék, de ezzel 2 évet vesztettem és ez az amit sajnálok.

Van valaki még ilyen helyzetben,hogy később jött rá mit szeretne?

Ne érezzem magam rosszul miatta?:/

2018. máj. 5. 08:46
 1/8 anonim ***** válasza:

mi ez a nagy sietség? 1-2 év amíg rájöttem, úristen csúsztam 1-2-3 évet az egyetemen, otthagytam és újrafelvételiztem, stb......jó esetben élünk 70-80 éves korunkig vagy még tovább...totál nem számít! 1-2-3-4-5 év ide vagy oda...tök mindegy!

Én nem idegesíteném magam ezen..... nem maradsz le semmiről!

2018. máj. 5. 09:06
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia! En most erettsegizem, es bar bejeloltem par szakot/sulit, meg mindig nem vagyok benne biztos, hogy ezt az utat szeretnem. Habar en nem voltam kituno tanulo, de azert a 4-es atlagot tudtam tartani.

Szoval felesleges rosszul erezned magad miatta, sokan jarunk ilyen cipoben.:)

Egyebkent az en osztalytarsaim meg abszolut nem tudjak, hogy mit szeretnenek, viszont a tobbseguk nem is tanult igazan sosem, 2-es tanulok nagyreszt. Szerintem ok erezhetnek ugy magukat, ahogyan te most, mert oket nem is erdekli a jovojuk, es nem is voltak hajlandoak tenni valamit erte.

Sok sikert a tovabbiakban!

2018. máj. 5. 09:16
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia :) Idén fogom elkezdeni nappalin az egyetemet , 22 évesen. :D Eddig nem tudtam mit szeretnék, nem volt lehetőségem tanulni. Nem szégyellem abszolút. Szerintem nem baj, hogy később kezded el, csak tarts ki! :) :D
2018. máj. 5. 10:45
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!:) Kitartok mindenféleképpen!:) csak az aggaszt hogy 6 éves az egyetem és 26-27 éves koromba fogok végezni:( és ha hamarabb rájöttem volna, hamarabb kerülhettem volna ki a munkapiacra és lányként megint csak hatrány!

De nem baj jobb később, mint soha!

Köszönöm a válaszokat! :)

2018. máj. 5. 16:00
 5/8 anonim ***** válasza:
Mit akarsz tanulni?
2018. máj. 5. 16:37
 6/8 anonim ***** válasza:

Harmadik válaszoló vagyok :) 26-27 az semmi! :D

Úgy tervezem, hogy befejezem az alap-, mesterképzést, majd ezek után jöhet a doktori ( nagy álmok, tudom :D ). Kb. 31-32 éves leszek, mire befejezem ( jó esetben), de nem érdekel, mert azt fogom csinálni, amit szeretek, nem pedig azt, amit muszáj. :) Szintén lány vagyok. A külföldi fórumokat szoktam néha olvasgatni, ott pl. teljesen elfogadott, hogy valaki később kezdi el az egyetemet. Szerintem mi sem fogunk kilógni a sorból. Egyébként sincs a homlokodra írva, hogy hány éves vagy. :D A karrierépítést illetően szerintem a jó szakembert mindenhol elismerik. Nem kell túlságosan, sőt semmenyire sem aggódni.

2018. máj. 5. 18:52
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem a háziorvosom mesélte, hogy őt a 10.!!! jelentkezésekor vették fel. Állítása szerint addig nem is vette komolyan, csajozott és bulizott. 81 évesen halt meg, még a halála előtti héten is dolgozott, ha meggyógyult volna akkor is folytatta volna.
2018. máj. 5. 18:59
 8/8 anonim ***** válasza:
Én 40 éves koromban tanultam ki azt a szakmát, amit azóta is imádok végezni.
2018. máj. 9. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!