Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nyelvtan szóbeli érettséginél...

Nyelvtan szóbeli érettséginél hogy néz ki egy tétel?

Figyelt kérdés
Azt tudom,hogy kapok valami feladatot amit meg kell oldanom,de beszélnem is kell róla?Ha pl.olyan tételt húzok ami az összetett mondatokkal kapcsolatos,akkor az lesz a feladat,hogy elemezzem a mondatot,de én elmondhatom az alá,-és a mellérendelő összetett mondatok jellemzőit is,vagy csak oldjam meg a feladatot?
2010. jún. 13. 21:48
 1/5 anonim ***** válasza:
54%

"de beszélnem is kell róla"

Nem! El is mutogathatod, persze csak akkor, ha a vizsgabizottság vevő rá.

2010. jún. 13. 22:39
 2/5 A kérdező kommentje:
Azt úgy értettem,hogy megírom a tanár megnézi,kijavítja és ennyi.Szóval nem kell megmagyarázni,hogy mit mért csináltam.
2010. jún. 13. 23:33
 3/5 anonim válasza:
34%
Áhh, dehogyis. Elvégre szóbeli. Miért kéne megszólalnod? Tételt sem kell húznod. Ha meg utánad szólnának, hogy húzni kéne, akkor mondd, hogy tiltja a vallásod.
2010. jún. 14. 00:13
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Kihúzod pl a mellérendelő összetett mondatot. Először elmondod amit érdemes róla tudni. Pl. csoportosításnál vannak egyszerű és összetett mondatok... az összetetten belül van az alá- és mellérendelő.. azon belül a fajtái, kötőszavai, melyik az ok és melyik az okozat a magyarázónál ill. a következtetőnél. Esetleg példák rá. Azután megoldod a feladatot, és elmondod nekik a megoldást.
2010. jún. 14. 11:49
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi,hogy valaki írt normális választ is.
2010. jún. 14. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!