26 nap alatt sokat meg lehet tanulni? Ha az embernek nincs más dolga és csak erre kell koncentrálnia.
Attól függ milyen a memóriád. Életemben nem tanultam 12 napnál többet, azt is az egyetemi matek szigorlatra, ami inkább megértős volt. Ott ha egyszer megértettem, már nem felejtettem. Viszont a lexikális dolgoknál én pár napnál tovább nem emklékszem vizsga szinten semmire. Munka közben simán felidézek bármit... de orvosin én tuti elvéreztem volna.
Bár még hátravan az PhD-s, orvosis funkcionális neurobio, ami ilyen minimum 2 hét tanulós. Rettegek is tőle kb.
A lényeg, attól függ milyen a memóriád. Mérd le, kb hogyan haladsz, készíts tervet. Az alapján mennyit bírsz egy nap tanulni, már kikalkulálható mennyi fér bele a 26 napba.
Napi 8-10 órán felül már úgy sincs sok haszna az agyadnak.
Nekem a színes kiemelőfilc, és felmondás segített. Az olvasgatás kvázi hasztalan, max az elején. A felmondással, asszociációkkal vésődik be újra és újra a neocortexedbe is.
Na meg attól is függ mit. Az anatómia elég vizuális azért, ha jó a vizuális és névmemóriád nem lesz gond.
Egy képletet tartalmazó könyvet, ha nem érted, akkor sokkal nehezebb megtanulni.
Igen, jól mondod utolsó. Tudományos eredmények is bizonyítják.
Ráadásul nem csak az olvasgatós ismétlés, hanem a szóban, írásban való felidézés az ami rengeteget ér.
...és persze a rendes alvás. A memórianyomok konszolidéciójáért az alvás alatti agyi oszcillációk felelősek. Ezek égetik be a hosszútávú memóriába az anyagot.
Sajnos erre már nekem sem volt időm soha... mindig úgy estem pár óra alvás után a vizsgára, kávétól reszketve, és a rövidtávú memóriámból éltem :D
Ez persze egy anat vizsgán insta bukó.
Sok sikert!
Ja de lényegében semmi ész nem kell hozzá akkor, csak magolni?
Ha jó a memóriád akkor be lehet jutni az orvosira egy telefobkönyv bemagolásával?
(Vagy azért számít az emelt érettségi is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!