Gyógypedagógia vagy közigazgatás-szervező?
Első helyen a gyógypedagógiát jelöltem meg, most azonban nem tudom,hogy mit csináljak... Nem szeretek gyerekekkel foglalkozni, és a politika is jobban érdekel. Még van egy lehetőségem a sorrend megváltoztatására. Valószínű,hogy nem a kérdések alapján fogok dönteni,csak az lenne a kérdésem,hogy ti melyik szakot választanátok? Miért? A fizetések milyenek? A bővebb információknak nagyon örülnék!
Köszönöm az értelmes válaszokat előre is!
Szia! :)
Én NKE közig.-szerven vagyok másodéves. A legjobb barátnőm pedig gyógypedagógiát tanul! :) Először leírom az én tapasztalatomat és utána az övét :)
Közig.-szervező:
- nem fogsz politológiát tanulni csak egy fél évig
- jogot fogsz tanulni érintőlegesen: ügyintézés, iratbetekintési jog, hatósági ellenőrzés, ügyfél jogai stb
tehát nem olyan jogot mint a jogászok (ami szerintem izgibb büntetőjog stb...)
- nagyon sokat kell tanulni mert nagyon nehéz az egyetem
- rengeteg órád lesz: reggel 8órától este 8 óráig a suliban leszel
- nekem eddig minden félévben 8-10 vizsgám volt
- KÖTELEZŐ nyáron szakmai gyakorlaton részt venni ingyen aminek 10 hétnek kell lennie
- az ösztöndíj nagyon alacsony: 12.000 Ft
- a koliba bekerülni 4,3-as átlagtól lehet
- ezzel a diplomával például önkormányzatoknál dolgozhatsz
- amikor mész legközelebb a kormányablakhoz ügyet intézni nézd meg az ott dolgozók arcát..befásult, boldogtalan emberek...te is ilyenné akarsz válni?!
Gyógypedagógia
- a suli mellett tud dolgozni mert vagy csak délelőtt vagy csak délután vannak órái
- 3-4 vizsgája van összesen
- ő se kedvelte a gyerekeket, de mostmár megkedvelte :)
- ő magánóvodát akar nyitni mert nagy rá a kereslet
- mivel tud a suli mellett dolgozni ezért a fizuból mindig eltud menni fesztiválokra bulizni, meg egy tengerparti nyaralást ki tud fizetni (én meg ingyen ülök a kötelező szakmai gyakorlaton :( )
ELTE - Politológia
Illetve, még sok más egyetemen is van ilyen kar :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!