Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Gyógypedagógia vagy közigazgat...

Gyógypedagógia vagy közigazgatás-szervező?

Figyelt kérdés

Első helyen a gyógypedagógiát jelöltem meg, most azonban nem tudom,hogy mit csináljak... Nem szeretek gyerekekkel foglalkozni, és a politika is jobban érdekel. Még van egy lehetőségem a sorrend megváltoztatására. Valószínű,hogy nem a kérdések alapján fogok dönteni,csak az lenne a kérdésem,hogy ti melyik szakot választanátok? Miért? A fizetések milyenek? A bővebb információknak nagyon örülnék!

Köszönöm az értelmes válaszokat előre is!

2018. ápr. 27. 17:25
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha nem szereted a gyerekeket akkor hogy jutott eszedbe pedagógiát beírni? Menj a másikra.
2018. ápr. 28. 22:27
 2/5 Jedwardlove ***** válasza:
Én gyógypeden vagyok, nagyon szeretem, nem cserélném másra. Viszont a gyógypedagógus nem csak kizárólag gyerekekkel foglalkozik, hiszen ha pl. egy mozgássérült személyt veszünk, aki lebénult, az felnőtt korában is bénult marad. Vagy ha egy gyereknél autizmust diagnosztizálnak, az felnőttként is autista lesz. Arról nem is beszélve, hogy sok olyan eset van, hogy valaki felnőtt korában válik fogyatékossá. Pl. valami miatt megvakul, elromlik a hallása stbstb. A gyp. nem kizárólag gyerekekkel foglalkozik. De ez a te döntésed, azt válaszd, ami jobban érdekel.
2018. máj. 9. 19:09
 3/5 anonim válasza:

Szia! :)

Én NKE közig.-szerven vagyok másodéves. A legjobb barátnőm pedig gyógypedagógiát tanul! :) Először leírom az én tapasztalatomat és utána az övét :)

Közig.-szervező:

- nem fogsz politológiát tanulni csak egy fél évig

- jogot fogsz tanulni érintőlegesen: ügyintézés, iratbetekintési jog, hatósági ellenőrzés, ügyfél jogai stb

tehát nem olyan jogot mint a jogászok (ami szerintem izgibb büntetőjog stb...)

- nagyon sokat kell tanulni mert nagyon nehéz az egyetem

- rengeteg órád lesz: reggel 8órától este 8 óráig a suliban leszel

- nekem eddig minden félévben 8-10 vizsgám volt

- KÖTELEZŐ nyáron szakmai gyakorlaton részt venni ingyen aminek 10 hétnek kell lennie

- az ösztöndíj nagyon alacsony: 12.000 Ft

- a koliba bekerülni 4,3-as átlagtól lehet

- ezzel a diplomával például önkormányzatoknál dolgozhatsz

- amikor mész legközelebb a kormányablakhoz ügyet intézni nézd meg az ott dolgozók arcát..befásult, boldogtalan emberek...te is ilyenné akarsz válni?!

Gyógypedagógia

- a suli mellett tud dolgozni mert vagy csak délelőtt vagy csak délután vannak órái

- 3-4 vizsgája van összesen

- ő se kedvelte a gyerekeket, de mostmár megkedvelte :)

- ő magánóvodát akar nyitni mert nagy rá a kereslet

- mivel tud a suli mellett dolgozni ezért a fizuból mindig eltud menni fesztiválokra bulizni, meg egy tengerparti nyaralást ki tud fizetni (én meg ingyen ülök a kötelező szakmai gyakorlaton :( )

2018. máj. 26. 13:50
 4/5 anonim ***** válasza:

ELTE - Politológia

Illetve, még sok más egyetemen is van ilyen kar :)

2018. máj. 26. 13:53
 5/5 anonim ***** válasza:
Arnyalnam a kepet, szinten gyogypeden vagyok, 8-9 vizsga van, volt, hogy egesznap suliban voltam, szoval azért elveszi az időd, nem egyszerű, legalábbis az elten. Ha nem szereted a gyerekeket, én annyira nem javaslom, mert azért gyakorlatok során is kell velük foglalkozni, sokat kell róluk tanulni.
2018. máj. 30. 23:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!