Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A szóbeli, vagy az írásbeli...

A szóbeli, vagy az írásbeli érettségi a nehezebb?

Figyelt kérdés

Melyiken a könnyebb elérni a max pontszámot? Az összes érettségi tantárgy érdekelne, köztük a matek is.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2018. ápr. 17. 20:46
 1/4 anonim ***** válasza:
Számomra a matek kivételével a szóbeli volt a könnyebb, a matek szóbeli (emelt szinten) számomra elég nehéz volt, a bizonyításokkal nagyon bajban voltam, ráadásul a tételt se tudtam rendesen elmondani. Max pontszámot csak töriből szereztem szóbelin, mert a tételhez nagyon sok forrás volt megadva és szinte semmi lexikális tudás nem kellett hozzá. A magyar és matek kivételével a szóbelik sikerültek jobban nekem.
2018. ápr. 17. 20:56
 2/4 anonim ***** válasza:
Nálam pedig a földrajzon kívül mindegyiknél a szóbeli volt könnyebb, bár lehet, hogy szándékosan, de az angoltanárom szóbelin kezdett el kötözködni, pedig volt akkora már középszintű angol nyelvvizsgám (jobban beszélem, de nem mertem felsőt tenni), ráadásul 5-ösre zárt le 12. év végén. Majd szóbeli után 77%-ra minősített... szerintem belehalt volna, ha 80%-ra minősít és azzal meglett volna az ötös... mindegy, Magyarország :D
2018. ápr. 23. 16:55
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem egyértelműen a szóbeli könnyebb. Az írásbelinél ott a papír alapú dolog és meg van szabva mire kaphat pontot a vizsgázó. Szóbelinél meg a tanár tud segíteni is, rávezethet dolgokra esetlegesen kisegít néhány ponttal. Mert ha szépen magabiztosan elmondod a lényeget akkor nem fog ragaszkodni a pontozáshoz. Persze írasbelinél is van regeteg segítség, ott is össze lehet hozni szép pontszámokat. Csak azért ott kell lenni az alapoknak, h ki tudd következtetni.
2018. ápr. 25. 16:53
 4/4 anonim ***** válasza:
Kb. egyforma
2018. máj. 1. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!