Ötven pontos témazárónál hogy vagy a ponthatár?
Figyelt kérdés
2018. ápr. 12. 22:18
2/10 anonim válasza:
Nálunk anno 51%-tól adták a kettest. Az 50-et meg kell szorozni 0,51-gyel. az 25 és fél. És a tanárok általában ilyenkor egész ponthoz fölfelé szoktak kerekíteni, tehát a miénk alapján 26 pontot kell elérned a ketteshez.
3/10 anonim válasza:
Nálunk sokszor gauss eloszlás szerint adják a jegyeket.
4/10 anonim válasza:
Tanárfüggő. Ha ő azt mondja, hogy 20%, akkor 20%, ha azt, hogy 80%, akkor 80%, erre nincsen semmilyen szabály.
De általában 40-50-60% szokott lenni.
5/10 anonim válasza:
Ha a házirendben nincs semmi szabály erre, akkor úgy, ahogy a tanár gondolja. Tekintve, hogy nem év eleje van, visszaemlékezhetsz a korábbi témazárókra, amiket ennél a tanárnál írtatok, hátha beugrik egy körülbelüli ponthatár, és abból vissza lehet számolni a százalékokat, ami alapján az 50 pontos témazáró ponthatárait is ki lehet számolni. De nincs egységes szabály erre, amit minden tanárnak be kell tartani. Viszont például érettséginél meg van szabva.
6/10 anonim válasza:
Tanár vagyok (matematika). Nálam a ponthatár 50 pontos dolgozatnál:
0-19: elégtelen
20-27: elégséges
28-37: közepes
38-44: jó
45-50: jeles
Néha egy két ponttal csökkentem de ez a dolgozat nehézségétől függ.
Nincs kőbevésett ponthatár, a tanár dönt esetlg az iskola házirendjében lehet erről valami (van ahol van vannahol nincs). Más tanárnál más a ponthatár ezt el kell fogadni.
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat :)
2018. ápr. 13. 22:50
8/10 anonim válasza:
Nálunk 31%-tól adnak kettest,52%-tól 3-ast.A többit nem tudom mert csak ezeket jegyeztem meg.Négyest sose kapok,ötös meg főleg :D
9/10 anonim válasza:
Nincs központilag szabályozva, iskolától, tanártól függ. De általában 33-50 százalek között kezdődik a 2-es, 50-60-tol 3-as, 66-80-ig 4-es, 80-90 felett 5-ös. 50 pontos dolgozatnál ezeket 2-vel el kell értelemszerűen osztani hogy megkapd a pontot (vagyis kb 16-25 pont kell a ketteshez, 25-30 pont a hármashoz es így tovább).
10/10 anonim válasza:
Ha a tanár úgy gondolja akár 60 százalék (30 pont) alatt egyest adhat, de megteheti hogy érettségi pontszámítás szerint ertekel, tehát 20 százaléktól (10 pont) már kettes a dolgozat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!