Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Pszichológia vs. Pszichiátria....

Pszichológia vs. Pszichiátria. Melyik? (lentebb)

Figyelt kérdés
Ha olyan embereknek szeretnék segíteni, vagyis olyanokkal szeretnék foglalkozni, akiket bántalmaztak, vagy valamilyen szörnyűséget éltek meg, és rossz lelki állapotban vannak, akkor minek kell tanulnom? Pszichológusnak vagy pszichiáternek? Egyáltalán mi a pontos különbség közöttük?
2010. jún. 12. 13:37
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A pszichiáternek orvosi egyetemet kell végezni,és utána kell szakosodni pszichiátriára.Az orvosi egyetem 6 év,a szakosodás úgy tudom +4 vagy 5 év a pszichiáternek.

A pszichológiát el lehet végezni bsc-n,az három év,és utána lehet menni mesterképzésre.

2010. jún. 12. 13:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A legalapvetőbb különbség, hogy a pszichiáter orvos is, és gyógyszerezheti is a beteget.

A pszichológus nem írhat fel gyógyszert.

A pszichiáter inkább az orvosi irányból közelíti a problémát, a pszichológus meg lelki irányból.

A pszichológusok rendre vádolják a pszichiátereket, hogy szakbarbárok, akik mindenre kapásból gyógyszert írnak, amikor nincs is szükség, mert lelki okai vannak a tüneteknek, és azt terápiával kéne kezelni.

Pszichiáternek készülőtől hallottam, hogy ők meg a pszichológusokat tartják "bölcsészeknek", hogy az nem is olyan igazi tudomány, csak úgy feltételeznek dolgokat, meg kicsit kuruzslás.

2010. jún. 12. 14:10
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
ha bántalmazott emberekkel szeretnél foglalkozni, akkor pszichológusnak menj. arra készülj fel, hogy többet fogsz tanulni, mint tervezed, mert 3+2 év az egyetem, utána: módszerspecifikus képzés kb. 1,5 év, önismeret kb. 1,2-2,5 év, szakképzés, még 4 év. Szóval sok pénz és energia, de nagyon megéri, ha tényleg ezt szeretnéd és nem csak fellángolás.
2010. jún. 12. 14:28
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat :)
2010. jún. 12. 16:29
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
Nekem azt mondta pszichológiára járó ismerősöm, hogy honnan is mehet pszichiáternek csak orvosit kell választania mesterképzésnek, nem értek hozzá csak gondolom, hogy ő igen, mert oda jár
2010. jún. 12. 18:14
 6/6 anonim ***** válasza:
18.14 - félreértettél valamit. Orvosi mesterképzés nincs (az orvosi szakok osztatlanok), maximum klinikai pszichológus szakképzés.
2010. jún. 12. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!