Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Lekezelő velem a családom az...

Hennike kérdése:

Lekezelő velem a családom az eredményem miatt. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Rettentő rosszul esik, ahogy a családom bánik velem, de ez már évek óta így megy. Az átlagom csak 3,5 -3,8 között volt mindig, és most még az államvizsgán is csak 3-ast kaptam. Apum, meg anyum is azzal jön, hogy milyen szégyen, mert ők is, meg a családban mindenki kitűnő volt végig.

Hozzátenném, hogy ők vagy egyszakon, vagy levelezőn végeztek, ami azért nem ugyan az, mint az én két nappali szakom. Arról nem is beszélve, hogy elsőtől kezdve mindig dolgoznom kellett a suli mellett, mert se kolit, se kaját, se a könyveket nem fizették. (Nekik mindent fizettek a szülők) Pár napra mentem haza csak a nyári szünetben, akkor ők tartottak el de semmi több. Heti 4-5 napot dolgozok, hétközben hajnali 2-ig, hétvégén 4-5 óráig, és szokszor még plusz melót is bevállalok. Ők csak azt hajtják, hogy lusta disznó vagyok, aki szégyent hoz a családra, mert ha valaki megkérdezi tőlük az eredményemet, elsülyednek szégyenükben.

2010. jún. 11. 18:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Felnőtt vagy. Magadat látod el. Ha ostobák a szüleid, akkor ne foglalkozz velük, ne állj le velük vitatkozni, győzködni.

Magadnak csinálod az egyetemet, a saját életedet készited elő.

Kitartást, és sok sikert!

2010. jún. 11. 18:44
 2/8 anonim válasza:
51%

ne foglalkozz velük

a szüleid inkább amiatt süllyedhetnének el, h. h. bánnak a gyerekükkel

mellesleg a tanulmányi eredmény nem minden

ismerek 2-es 3-as tanulókat, akikkel sokkal jobban szót lehet érteni, mint a "művelt-idióta" tanuló zombikkal

2010. jún. 11. 18:51
 3/8 anonim ***** válasza:
68%
Ha meglesz a diplomád, senki nem fog foglalkozni vele, hogy hányasra államvizsgáztál. Egyébként is felnőtt vagy, ha megint azzal jönnek, hogy lusta vagy, és nem csinálsz semmit, akkor meg el kell nekik magyarázni, hogy mi mindent teszel meg magadért. Aztán ha ezt se értik meg, akkor meg egy ideig ne hallass magadról, ne keredf őket. Barátom is ezt csinálta, fél év után az anyukája sírva hívta fel, hogy látni akarják. Sok sikert.
2010. jún. 11. 18:51
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem úgy tűnik,hogy a szüleid is egyetemet végzett emberek!
2010. jún. 11. 19:14
 5/8 anonim ***** válasza:
68%
Sz@rni rá a fejükre:D Én szóba se állnék velük...
2010. jún. 11. 19:52
 6/8 A kérdező kommentje:

Most arra döntöttem, hogy elkezdek albérletet keresni, otthon úgysem hiszem, hogy munkát kapok, és ha még egyszer beszólnak, kiosztom őket, és parádésan lelépek.

De egyetemet végeztek. Apum mérnök, anyu pénzügyes. Nagynéném, akinek a legjobban jár a szája, pár éve végzett valami szociólógia levelezőn, ahol mindössze 1 hónap alatt megírta a szakdolgozatát, szóval nagy lehetett a követelmény.

Azért haragszom szüleimre nagyn, mert nem látják be, hogy nekik mindent megadtak a szüleik annak idején. Ők meg hiába állnak jól anyagilag, ráadásul egyedüli gyerek is vagyok, még a vonatra se adtak soha pénzt, meg semmire... ami nem is lenne gond, ha felfognák, nekem mibe került előteremteni a pénzt mindenre.

2010. jún. 11. 20:47
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy megvárod, mi lesz. Ha továbbra is így viselkednek, akkor szerintem pofázz be nekik, és mondd el, a sérelmeidet, és azt, hogy mit gondolsz, vagyis azt, amit itt is leírtál. Ha értelmes emberek, megértik, ha nem, akkor lépj le, hadd keressenek, ha akarnak.
2010. jún. 11. 21:49
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon helyesen teszed, ha elköltözöl otthonról. Szerintem ne haraggal váljatok el, ne csapd rájuk az ajtót, hanem egyszerően csak jelentsd be hogy kivettél egy albérletet, számithatsze a segitségüke a költözködéskor...A nagynénéddel meg vékképp ne foglalkozz, semmi köze hozzád.
2010. jún. 11. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!