Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Phd jelentkezéshez ez előnyös?

Phd jelentkezéshez ez előnyös?

Figyelt kérdés
Még nem tartok ott, hogy jelentkezzek, csak kíváncsi vagyok. Az érdekelne, hogy ha megjelennének cikkek, tanulmányok, amiket írok, akkor az előny lenne Phd-hoz? Még csak alapszakos vagyok, viszont tdk-n is gondolkodtam, a tdk-témámmal kapcsolatban is írnék esetleg bővebben, többféle megközelítésből. Ezen kívül is vannak témák, amik esetleg érdekelnének... így talán szívesen foglalkoznék vele, hogy jobban megismerjem, bár ezek nem mindig olyan témák, amiket tanulok órán. (Kapcsolódik a szakomhoz, csak nem tanulok róla). Ha valaki ír cikkeket, tanulmányt alapszakosként, az előnyt jelent egy Phd-hoz később? Mesterszakra mindenképp szeretnék menni, Phd-ra nem feltétlenül, de megfordult a fejemben.

2018. ápr. 1. 23:39
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Most lehet nagyon tájékozatlannak tűnök, de azt honnan tudom, hogy IF-s egy folyóirat, vagy sem?

ISSN-szám az ugyanaz vagy az más?

Ami a témát illeti, szaktól függően sokféle téma lehet, lehet írni irodalomról, történelemről, filmekről, nyelvészetről, másról is szerintem de most hirtelen ennyi jut eszembe.

2018. ápr. 2. 07:31
 12/17 anonim ***** válasza:
ISSN szám csak egy azonosító, minden folyóiratnak van. Az IF az impakt faktor, az csak a komolyabb, szakmai folyóiratoknak van, ezt jelölik az adott folyóiratnál (de kb. esélytelennek tartom, hogy BA-sként IF-es folyóiratba tudj publikálni, hacsak nem egy oktató projektjébe segítesz be) - ez nem is baj, egy jó TDK elég.
2018. ápr. 2. 08:39
 13/17 anonim ***** válasza:

A tudományterületek és tudományágak között nagy eltérés van mi a szokás és elvárás. Szerintem bölcsészettudománynál impakt faktorról még doktorandusznál sem érdemes beszélni, nemhogy előtte. (én társadalomtudományi területről vagyok, és ott is inkább magányos, vagy páros munka jellemző, mint a rendesen finanszírozott természettudományos meg orvostudományos nagy kutatócsoportok)

Ha érdekel az ilyen irányú dolog, szerintem az egyik értelmesebb tanároddal barátkozz össze és kérdezd meg, hogy tudsz e részt venni kutatási munkában. TDK az jó ötlet, meg később a szakdolgozatokat is úgy írd meg, hogy átírva publikálni lehessen.

A nyelvtudományok esetén az MTA I. osztály által elfogadott folyóiratokat érdemes kiszemelni és előbb utóbb oda valamit berakni: [link]

2018. ápr. 2. 08:49
 14/17 A kérdező kommentje:

Elég esélytelennek tűnik így a dolog. Mivel a tehetséggondozó programban van ilyenről szó, hogy megjelent tanulmányokért lehet krediteket meg ösztöndíjat kapni, ezért reménykedtem, hogy akár BA-n is van lehetőség. Persze lehet ez felsőbb éveseknek szól, de akkor mondjuk ezt odaírhatnák, vagy külön szedhetnék valahogy.

Lehet utánakérdezek az egyetemen, hogy ezt konkrétan hogy lehet.

Gondolom, ha megnézem pl. egy doktorandusznak a publikációit, akkor ott is látom, hogy milyen lapok vannak feltüntetve.

Esetleg online is lehet valahol ilyesmit beküldeni?

Vagy online is olyan nagy "elvárások" vannak?

2018. ápr. 2. 09:20
 15/17 A kérdező kommentje:

Azt szeretném még kérdezni, hogy mi is a konferencia poszter? Tájékozatlannak tűnök biztos, de eddig nem foglalkoztam a témával, csak egy kis ideje kezdett érdekelni...

Eddig hallottam már a szót, volt is róla fogalmam, hogy mi az de már magam se tudom.

2018. ápr. 2. 12:01
 16/17 anonim ***** válasza:

Van egy anyagod, amire nem adnak a konferencián annyi időt, hogy előadást tarthass belőle, de csinálhatsz belőle egy posztert.

Vagy van egy poszter szekció, ahol az érdeklődők körbemennek a poszterek mellett, és a poszter készítője mondhat 2-3 mondatot, illetve az érdeklődők tehetnek fel kérdéseket, vagy egyszerűen csak kirakják a posztereket, amikre a szünetben talán ketten ránéznek a cím elolvasása erejéig, de többnyire azt sem. Viszont írhatsz róla a konferenciakötetbe absztraktot, és elmondhatod, hogy volt egy konferencián egy posztered:S

2018. ápr. 2. 12:52
 17/17 anonim ***** válasza:

Ahol én eddig voltam diákként anno, meg PhD-n, ott elég színvonalasak voltak ezek.

Jó term.tud lehet tényleg más, mert egy gyakorlati kutatást nagyon szépen be lehet mutatni színes ábrákon egy A2-es poszteren. Szöveg se kell rá...

Sőt manapság terjednek az új technológiák, digitális poszter, forgó 3D-s ábrákkal, vagy viszel a poszter mellé VR szemüveget/Hololenst... és belesétálhat az érdeklődő a hologramm ábrába :D nagyon cool, ezt visszük most a köv. két konferenciára.

Mondjuk nyelv témában gondolom ez nehezebb. Statisztikai ábrákat persze lehet és kell is készíteni, de nem egyszerű posztert csinálni a nyelvtudományból.

2018. ápr. 2. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!