Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mikorra kell pontosan megszere...

Mikorra kell pontosan megszereznem legkésőbb a nyelvvizsgát, hogy ne kelljen visszafizetnem a képzést?

Figyelt kérdés

2013-ban kezdtem el a szakomat, és most államvizsgáztam. 7 féléves volt a szak de most végeztem csak el a 9. félévre. Mindenütt ezt a másfélszeres időtartalmat olvasom ami annyit jelent, hogy 10,5 félév alatt kell. De ilyenkor kerekítenek le vagy fel vagy konkrét dátum van? Valaki megtudná mondani pontosan?

Előre is köszönöm a válaszokat.

2018. márc. 26. 00:40
 1/1 A kérdező kommentje:

Közben megtaláltam a választ, akit esetleg érdekel:

A páratlan számú félévekből álló képzési idejű képzések esetében az oklevélszerzési kötelezettség

teljesítésére rendelkezésre álló időtartam számításakor a tört félévet egész félévnek kell tekinteni.

 Példa: 3 félév képzési idejű képzés esetén a képzés megkezdésétől számított 5. félév végéig kell

megszerezni az oklevelet. A példának okán a 2015. szeptember 9-én megkezdett képzés

esetében a hallgatónak 2018. március 31-ig kell megszereznie az oklevelet.

2018. márc. 26. 00:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!