Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Töri emelt szintű érettségi...

Töri emelt szintű érettségi mennyire nehéz?

Figyelt kérdés
2010. jún. 10. 19:58
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Én most érettségiztem történelemből emelt szinten.

Szerintem az írásbeli az eléggé húzós. Az írásbeli első részénél az atlaszt sem használhatod szóval minden évszámot be kell vágni, plusz mostanában egyre többször van vaktérkép szóval azt is tudnod kell hogy mondjuk Waterloo hol van. Emellett néha olyan dolgokra is rászoktak kérdezni, hogy az ember azt se tudja merre nézzen...

Az esszéknél is ki lehet fogni elég hülye témákat. Ezzel idén szerencsénk volt. Legtöbbször azonban az a baj hogy a javítótanárok lehúzzák, ezeket hiába írtad meg akármilyen jól...

Szóbelin elég sok függ attól hogy milyen tételt húzol és attól is hogy mennyire szemét a vizsgabizottság. 34 témakör van, ezen belül általában 2 tétel, de ezeket a tételeket nem adják meg hanem csak ott a vizsgán tudod meg. Miután elmondod a mondanivalódat még általában pár kérdést feltesznek...

:D

2010. jún. 10. 20:12
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Én csak annyit tennék hozzá az előzőhöz, hogy ha középiskolában végig tanultál rendesen, és nem csak magoltál, akkor simán megírható 70-80%-ra, ha átnézed mind a négy év anyagát az írásbeli előtt. Annyira nem vészes, de néha tényleg olyan dolgokba kérdeznek, hogy he? Én is idén írtam amúgy, és igen, a teszt tényleg nehéz volt.
2010. jún. 10. 21:05
 3/15 anonim ***** válasza:
55%
Ne ijesztgessétek szegényt! Ha tényleg szereted és érdekel a történelem, nem nehéz. Itt az kell, hogy ne csak bebiflázva tudjad a dolgokat, hanem értsd és bizonyos folyamatok mögöttes dolgait, mozgatórugóit. Aki olvas és művelődik a témában, az jól meg tudja írni. Nekem 88%-os lett idén úgy, hogy tanulni csak a szóbelire tanultam külön.
2010. júl. 17. 00:05
 4/15 anonim ***** válasza:
Én is emeltre megyek következő év végén, szóval remélem jól fel tudunk készülni és jó lesz.:)
2010. júl. 17. 11:04
 5/15 anonim ***** válasza:
Én is idén írtam emelt szintűt. Hát..A középszintűhöz képest igen nehéz volt, de nem kell megijedni. Kitartással minden lehetséges! Nekem 60%-os lett, úgy, hogy kb. az érettségi előtt 2 hónappal kezdtem el átnézni az anyagokat. Ha te nem halogatod az utolsó pillanatokra a tanulást, még ennél is jobban sikerülhet. Szerintem nagy tantárgyi tudásra van hozzá szükség, hogy jól sikerüljön, olvasd át mind a 4 év anyagát, tankönyveket! Az emelt szintűre való felkészülésben szerintem az a legnagyobb "hátrány", hogy nem emelheted ki a lényeget, mert minden lényeg. Sok sikert jövőre!
2010. júl. 17. 12:50
 6/15 A kérdező kommentje:
emelten nem csak 2.3.4.anyagokból vannak a kérdések témakörök? és csak róma athén spárta esetleg az 1.ből?
2010. júl. 17. 12:55
 7/15 anonim ***** válasza:
Nézd meg az előző évi érettségiket, én is megnézegettem azokat, azok alapján döntöttem el, hogy végül megyek-e emeltre vagy sem (mentem). Elsős anyagból általában az van, amit írtál: Athén, Róma, Spárta, tehát görögök és rómaiak, ja és még a Frank Birodalom.
2010. júl. 17. 13:29
 8/15 A kérdező kommentje:
és hogy sikerült?jártál magántanárhoz?
2010. júl. 17. 13:42
 9/15 anonim ***** válasza:
76% lett. Nem jártam magántanárhoz. Többet is elérhetsz egyedül való készüléssel ennél, szerintem nem feltétlenül fontos a magántanár.
2010. júl. 17. 16:20
 10/15 A kérdező kommentje:
hova felvételiztél szak egyetem?
2010. júl. 17. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!