Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mindenhonnan az folyik, hogy...

Mindenhonnan az folyik, hogy azt válaszd, amit szeretsz, de mi van, ha az éhenhalós?

Figyelt kérdés

Azt dolgozom, amit szeretek, de nagyon keveset keresek vele, és nem látni, hogy ez változni fog a jövőben (szándékosan nem írom le, mi az, hogy ne terelje el a témáról a fókuszt). Lehetőségem van olyat tanulni, amivel egy év múlva jobb állásom lesz és kb. 3x annyit kapnék, mint most. De azt nem szeretem, csak meg csinálom, ha muszáj. 30 éves vagyok, szeretnék boldog lenni, ha már heti min. 40 órában kell dolgoznom, legalább szeressem, amit csinálok, de ha egyszerűen nem lehet megélni belőle, akkor mi legyen?

A valódi kérdésem az, hogy: Miért folyik a csapból is, hogy valósítsd meg önmagad és azt dolgozd, amit szeretsz, ha aztán nem lehet belőle megélni? Miért tanácsolunk ilyet a fiataloknak és miért támogatjuk őket abban, hogy reményekedjenek, ha a vége ez?

2018. márc. 24. 10:09
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
74%

Ezek a life coachos hülyeségek csak a hülyék hülyítésére jöttek létre, mint nálunk a soros terv.

Nézd meg az edzős motivációs videókat... ott is én naturál vagyok meg én is aztán 1%-os testzsírral ott feszít 54-es karral és 3 év múlva rejtélyes szív, máj és vese betegség elviszi...

Ez a csináld amit szeretsz nem olyan nagy hülyeség, viszont akkor tényleg azt kell csinálnod a legmélyebb szintig hogy a legjobbak között legyél.

Ha most te mondjuk újságokat írsz akkor tényleg nem sok dolgot tehetsz, de ha pl programozol, tervezel vagy idegennyelveken beszélsz akkor ha nagyon odateszed magad a 8 óra mellé akkor a pénz is nagyon megnő... (persze ezeknél alapból nem kevés)

Hogy egy újságírással ha nagyon odateszed magad mit lehet keresni... hát nem tudom... az újságírók nem szívbajosak, de nem is gazdagok sose.

Tehát van egy réteg amiből nem igazán lehet kikerülni mert lényegében értéket nem képvisel (talán ilyen 0.01% kitud kb mint a festőművészeknél) a többinél meg nem hiszem hogy lehet bármi ilyen.

Ellenben értéket teremtő szakmákban azért... oda lehet magad dobni rendesen.

2018. márc. 24. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!