A hallgatók általában miért csúsznak az egyetemen?
Mérnöki szakon vagyok, nem mondanám nagyon nehéznek, de durva váltás volt szakközép után.
Későn kezdtem el tanulni a zhkra, előadásokon nem figyeltem, otthon nem foglalkoztam a tárgyakkal.
Biológia szakon vagyok, szóval nem pont arra válaszolok, amit kérdezel..
Az ELTE bioszon nagyon nagy a csúszási arány. 300-an kezdtük kb szeptemberben, és most a második félévet úgy kezdtük, hogy kb 150valamennyien mentünk át mindenből. A legfőbb ok szerintem a nemtanulás, amiért ennyien csúsznak. Persze nagyon éles váltás középiskola után, mert azért itt nem elég, ha fent maradsz egy éjszakát tanulni egy-egy zh-ra vagy vizsgára, hanem ténylegesen meg kell tervezned, hogy mikor mennyit tanulsz.
Ennek sok oka lehet, nekem pl. az volt a gond, hogy a középiskola nem volt számomra nagy kihívás, elég volt figyelnem az órán, meg mondjuk fél-egy órat leckét írnom délután, és mindenből megvolt a 4-es legalább (de volt olyan év, amikor kitűnő voltam).
Ehhez képest az egyetem szörnyen nagy váltás volt nekem. Bár 90%-ban részt vettem az órákon, és érdekelődésem/motivációm is erős volt, az tempót nem bírtam tartani és az időmet megfelelően beosztani. Ezért a BSc-t csak több éves csússzasal tudtam elvégezni. Utána az MSc-t viszont már jó eredménnyel, két év alatt el tudtam végezni.
Sok okból lehet csúszni, ahogy föntebb is említették. Van akiknek egyszerűen sok ennyi tárgy, nagyon lefoglaltak. A mérnökiről tudok nyilatkozni, ott különösen sok laborfoglalkozás, mérési tanórák vannak.
Rendszeres felkészülés, jegyzőkönyvleadás, házi feladat, zh, konzultáció, aminek meg kell felelni, legalábbis a szinvonalasabb helyeken.
De van aki csak a környezetet nem tudja megszokni, mert sokan más városba kényszerülnek, és ezzel plusz időrabló feladatok hárulnak az emberre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!