Megkaphatom a diákigazolványom?
Figyelt kérdés
Sziasztok.
Iskolát kezdtem szeptemberben, leadtam a diákigazolvány igénylő lapot. A diákigazolvány kiérkezett január 29.-ére, viszont nem voltam bent iskolába és január 31.-én kiiratkoztam. A diákot nem hoztam el, jogosult vagyok a diákért bemenni, attól, hogy megszűnt a tanulói jogviszony? Elvégre, a jogviszony szűnt meg csak, és mivel diák voltam jogosultnak kéne legyek. Van egyéb jogguru itt gykn?^^
Segítséget előre is köszönöm,
19 / L
2018. márc. 2. 23:33
1/2 anonim válasza:
A neked kipostázott küldeményeket kötelesek kiadni (tartalmától függetlenül), de ettől még a diákigazolvány érvénytelen lesz, mivel a diákigazolvány tanulói jogviszonyhoz kötött. Az is lehet, hogy nem levélként küldték ki, hanem az iskolának, aki viszont tovább kellene, hogy adja, de megszűnt jogviszony esetén megtagathatja azt. Arról nem is beszélve, hogy ha ki is adják magát a kártyát, azt érvényesíttetned kell, amit szintén az iskola intéz, viszont a vignettát már biztosan nem fogják neked rárakni a két szép szemedért.
2/2 anonim válasza:
Megkaphatod, de matrica nélkül csak egy hasznavehetetlen műanyag kártyád lesz. Jogviszony nélkül ugyanis a matricát nem kapod meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!