Valaki mondani vámpíros és filmes szakirodalmat? (szakdoga! )
Vámpíros filmekről írok szakdogát,(hogyan változott az elmúlt évszázadban) viszont a konzulensem nem olyan segítőkész és inkább mindig leszól, alig találok szakirodalmat, pedig másfél hónapom maradt megírni.
Azt se tudom, hogy addig megtudom e írni, meg, hogy hol találok ehhez forrást. Az angol nem volt jó neki, pedig fordítottam, ez miatt csúszok, nem akarok megint csúszni, pláne, hogy már csak ez van hátra a suliból.
Ha valaki vámpír szakértő és tud szakirodalmat ezekhez kapcsolatosan, szívesen veszem, addig folytatom tovább én is a kutakodást
(két pesti könyvtárba se találtam csak angolul szakirodalmat)
nagy kutya, szóval sok mindent nem lehet tenni, akartam tanárt váltani is, de nem...
utolsó köszönöm a tippeket:)
Nos, én ugyan nem vagyok vámpírszakértő, kapcsolódó szakirodalmat sem tudok mondani, de egy-két tanácsot azért adnék (ha esetleg tárgytalanok, akkor tekints el tőlük).
Először is ne ijedj meg, ha nem találsz nagy mennyiségben másodlagos forrásokat, hiszen elképzelhető, hogy a téma – legalábbis ilyen megközelítésben – kevésbé került a publikáló kutatók látókörébe. Elsődleges forrásokból pedig, vagyis magukból a filmekből, ha jól sejtem, rendelkezésre áll elegendő.
Nem tudom, hogy épül fel egy ilyen (médiás?) szakdolgozat, de ha tényleg alig van konkrétan a vámpíros filmekről szakirodalom, akkor azt a kevéskét vizsgálhatnád egy külön fejezetben röviden (például "A téma kutatástörténete" fejezetcím alatt), majd hosszabban arról írhatnál, hogy a filmeket milyen módszerrel vizsgálod, mire fókuszálsz az elemzés során stb., s talán magáról a filmelemzésről, a filmek adott szempontú felhasználásáról már találsz bővebben írásokat. Ezután pedig jöhetne magának a filmeknek az elemzése abból az aspektusból, amelyet a vámpírok szempontjából kijelölsz.
Javaslom továbbá, hogy nézz utána, hogy a felsőoktatási intézményedben korábban született-e hasonló témában szakdolgozat (ahova én járok, ott például már többet is írtak: "Vámpírok a kortárs popkultúrába", "A vámpír archetípusának gyökeres változása a filmvásznon 1922-től 2012-ig", "Modern vámpírkultusz", "A vámpír archetípusának változása a filmeken"). Ha esetleg volt, aki hasonló témában vizsgálódott, akkor olvasd át a munkáját, s nézd meg, hogy milyen szakirodalmakat használt fel. Ez már neked is egyfajta kiindulópont lehet az elméleti bevezetődhöz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!