Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Valaki mondani vámpíros és...

Valaki mondani vámpíros és filmes szakirodalmat? (szakdoga! )

Figyelt kérdés

Vámpíros filmekről írok szakdogát,(hogyan változott az elmúlt évszázadban) viszont a konzulensem nem olyan segítőkész és inkább mindig leszól, alig találok szakirodalmat, pedig másfél hónapom maradt megírni.

Azt se tudom, hogy addig megtudom e írni, meg, hogy hol találok ehhez forrást. Az angol nem volt jó neki, pedig fordítottam, ez miatt csúszok, nem akarok megint csúszni, pláne, hogy már csak ez van hátra a suliból.

Ha valaki vámpír szakértő és tud szakirodalmat ezekhez kapcsolatosan, szívesen veszem, addig folytatom tovább én is a kutakodást

(két pesti könyvtárba se találtam csak angolul szakirodalmat)

2018. márc. 1. 13:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Az angol forrás is tökéletes, ugyanis KÖTELEZŐ legalább x külföldinek lennie benne.
2018. márc. 1. 13:49
 2/7 A kérdező kommentje:
jó tudni:D (egyébként egy barátnőm is mondta aki kémia szakos), de érdekes a konzulensemnek nem felelt meg ...
2018. márc. 1. 14:28
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem tudod valakinek jelezni hogy nem tudtok együttműködni?
2018. márc. 2. 08:39
 4/7 anonim ***** válasza:
Kiindulásnak jó az Oxford filmenciklopédia, de mindenképp javaslom még a Zsánerben c. kötetet (Zsánerben - Mozinet-könyvek 3., Mozinet Magazin Lap- és Könyvkiadó Nonprofit Kft., 2009), amiben külön fejezet van a thrillerről és a tinihorrorról, ez utóbbiban rövid történeti áttekintést is találsz régi vámpíros filmekről. :)
2018. márc. 3. 21:37
 5/7 A kérdező kommentje:

nagy kutya, szóval sok mindent nem lehet tenni, akartam tanárt váltani is, de nem...

utolsó köszönöm a tippeket:)

2018. márc. 5. 17:40
 6/7 anonim ***** válasza:
Szívesen! :)
2018. márc. 5. 17:47
 7/7 Mysphraghmuthosis ***** válasza:

Nos, én ugyan nem vagyok vámpírszakértő, kapcsolódó szakirodalmat sem tudok mondani, de egy-két tanácsot azért adnék (ha esetleg tárgytalanok, akkor tekints el tőlük).

Először is ne ijedj meg, ha nem találsz nagy mennyiségben másodlagos forrásokat, hiszen elképzelhető, hogy a téma – legalábbis ilyen megközelítésben – kevésbé került a publikáló kutatók látókörébe. Elsődleges forrásokból pedig, vagyis magukból a filmekből, ha jól sejtem, rendelkezésre áll elegendő.

Nem tudom, hogy épül fel egy ilyen (médiás?) szakdolgozat, de ha tényleg alig van konkrétan a vámpíros filmekről szakirodalom, akkor azt a kevéskét vizsgálhatnád egy külön fejezetben röviden (például "A téma kutatástörténete" fejezetcím alatt), majd hosszabban arról írhatnál, hogy a filmeket milyen módszerrel vizsgálod, mire fókuszálsz az elemzés során stb., s talán magáról a filmelemzésről, a filmek adott szempontú felhasználásáról már találsz bővebben írásokat. Ezután pedig jöhetne magának a filmeknek az elemzése abból az aspektusból, amelyet a vámpírok szempontjából kijelölsz.

Javaslom továbbá, hogy nézz utána, hogy a felsőoktatási intézményedben korábban született-e hasonló témában szakdolgozat (ahova én járok, ott például már többet is írtak: "Vámpírok a kortárs popkultúrába", "A vámpír archetípusának gyökeres változása a filmvásznon 1922-től 2012-ig", "Modern vámpírkultusz", "A vámpír archetípusának változása a filmeken"). Ha esetleg volt, aki hasonló témában vizsgálódott, akkor olvasd át a munkáját, s nézd meg, hogy milyen szakirodalmakat használt fel. Ez már neked is egyfajta kiindulópont lehet az elméleti bevezetődhöz.

2018. márc. 5. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!