Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szakváltás egyetemen, meg...

Kapitány_úr kérdése:

Szakváltás egyetemen, meg lehet-e tenni?

Figyelt kérdés

Jelentkeztem egyetemre 1 OT szakra. Az a kérdésem, hogy ha felvesznek, lehetséges-e az év közben szakot váltani, vagy felvenni az első mellé, ha mondjuk teljesítem a másik szak felvételi követelményeit? (emelt szintű érettségi, stb.)

Ez a bizonyos "másik szak" nem OT, hanem BA

Köszönöm előre is a válaszokat.

2018. febr. 27. 14:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Év közben nem igazán tudsz szakot váltani vagy pluszban felvenni, csak ha indul keresztféléves képzés. Viszont alap és osztatlan szakból nagyon kevés indul ilyen formában, ez inkább csak a mesterszakokra jellemző. Amik indulnak azok is főleg önköltségesek (vagy lehet az összes az, ebben most nem vagyok biztos).
2018. febr. 27. 18:08
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm. És akkor ilyenkor az "plsuz szakként" lehetne jelen, vagy - úgymond - "főszakként". Tehát teljesen lecserélhetem, vagy pedig felveszem amellé, amelyre eredetileg felvettek?

Illetve, ha - tegyük fel - keresztfélévesben indul, akkor ugyanolyan felvételieljárásban kell, hogy részesüljek, mint ha még nem járnék arra az egyetemre?

2018. febr. 28. 11:06
 3/4 anonim ***** válasza:

Az elejét nem teljesen értem, ha 2 szakon tanulsz mindkettő főszak.

Csinálhatod úgy hogy amit szeptemberben elkezdesz azt folytatod tovább és mellette elkezdesz még egy szakot februárban pluszban vagy az első szakról ki is iratkozhatsz. A lényeg hogy amit nem akarsz folytatni arról ki kell iratkozni ha újat kezdesz vagy pluszba még egyet akarsz csinálni azokra meg újra be kell iratkozni, szóval nem úgy cserélsz hogy simán átírnak a rendszerben (az csak akkor van ha kérvénnyel váltasz szakot, de ezt félévkor nem lehet).

Ugyanúgy megy a felvételi mintha nem lennél egyetemi hallgató, de megnéztem és ilyenkor csak önköltséges képzésre mehetsz alapszakon.

2018. febr. 28. 12:01
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm szépen! :)
2018. márc. 1. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!