Nektek van különleges tanulási módszeretek?
Én járkálok, miközben hangosan felmondom az anyagot, közben belenézek ha megakadtam. Először csak felolvasom, aztán egyre kevesebbszer nézek bele. Vizuális típus vagyok, kellenek a színek, ábrák, asszociációk is, gondolattérképeket is csinálok mindig, fogalmakat/neveket/stb. kis cetlikre írom, a hátuljára pedig mindent amit tudni kell róla. Lefekvés előtt 2x átolvasom amit aznap tanultam, mert alvás közben jobban feldolgozza az agy az infókat. Reggel pedig szintén a tegnapi anyaggal kezdem a tanulást.:) Fontos az ismétlés is! Különböző színekkel érdemes kiemelni a dolgokat. Pl.kék-nevek, sárga-fogalmak stb. Bizonyítottan jobban megmaradnak a fejedben így a tanultak.
Persze ki kell tapasztalni mi válik be, valaki tankönyvből tanul, valaki jegyzetet készít,valaki címszavakat írkál csak ki stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!