Egyetem és szakváltás miatt megszűnik a tavaszi félévre a hallgatói jogviszonyom. Diákhitel kérdés?
Sziasztok.
Tehát megszűnik ideiglenesen a hallgatói jogviszonyom, de ősztől újra egyetemre fogok járni.
Felvettem a Diákhitel 1-et az előző őszi félévre.
Ilyenkor mit kell csinálnom? Csak szimplán szüneteltessem a folyósítást? Vagy mondjam fel a hitelszerződést, majd kössem meg ha megint kellene? Vagy pontosan hogy kellene ezt csinálnom?
Van diákhitel direktem, szóval ügyfélkapuval tudom az interneten intézni a dolgokat...
Köszönöm a segítséget előre is.
A jogviszonyod megszűnését 15 napon belül be kell jelentened a DH Központnak. Ez megtehető a DH Direkten keresztül.
A jogviszonyod megszűnését követő 4. hónaptól fizetned kell a kötelező törlesztőrészletet. Hogy ez mennyi, arról a DH Központ értesítést fog küldeni.
Ha időközben lesz újra jogviszonyod, akkor nem kell fizetned törlesztést, de nyilván ezt is be kell majd jelentened, amikor eljön az ideje. Szóval itt nagyon lényeges, hogy hónapra pontosan mikor szűnik meg a jogviszony, mert ha pl. már most megszűnt, és csak szeptemberben lesz újra, akkor pár hónapot törlesztened kell.
A folyósítást nem kell külön szüneteltetned, mivel automatikusan szüneteltetik majd, hogy nincs jogosultságod. Felmondani nem érdemes a hitelszerződést, mert akkor a tartozásod egy összegben esedékes lesz. Semmi egyebet nem kell tenned, mint a változásokat időben bejelenteni, és ha fizetnivalód van, azt fizetni.
Rendben köszöntem.
Tehát akkor talán május-junius-julius-augusztusba kell havi pár ezret fizetnem (minimábér 4-10%-a azthiszem), és annyi.
Köszönöm még egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!