Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van itt valaki a Károly...

Van itt valaki a Károly Gáspár Református Egyetemről? (mennyire vallásosan veszik a dolgokat, melyik koliba ajánlatos menni, milyen a légkör, tanárok, esetleg a néderlandisztika szakról).

Figyelt kérdés
2018. febr. 17. 22:05
 1/4 anonim válasza:
100%
Szia :) Ha csak nem a HTK-ra vagy Vallástudományra mész, nem hiszem, hogy annyira nagy lenne a vallásos "nyomás". Egyes tanárok valóban szoktak beszélni a meggyőződésükről, de ők sem erőltetik ezt a hallgatókra. Szóval nem egy ilyen Abigél egyetemi változatot kell elképzelni :D A légkör nagyon családias, talán ez a legerősebb érv az egyetem mellett. Kolival kapcsolatban sajnos nem tudok jó tanácsot adni, de ha elég jó az átlagod, szerintem jelentkezhetsz a Benda Szakkollégiumba is, ami elég nagy előny, mert a kolis hely mellett magas szintű képzést is kapsz már az első évtől. Szerintem vannak fantasztikus tanárok, akikért már eleve érdemes ide járni, és vannak nagyon megosztóak is. Van néderlandisztikás ismerősöm, ő nagyon jól érzi magát a szakon és úgy hallottam a légkör ott is nagyon jó és a tanárok is. Germanisztikás, néderlandisztikás ismerőseim szerint ez a legerősebb nyelvszak itt, ami hasznos tudást ad és van szakfordítói továbbképzés is.
2018. febr. 17. 23:29
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a btk-ról érdeklődsz, így arról bizton elmondhatom, hogy semennyire nem veszik komolyan a vallást, teljesen mindegy hogy mi a vallásod vagy ateista vagy-e esetleg. Van egy egyházismeret nevezetű tárgy amit le kell tenni, meg most már azt hiszem van mellette egy bibliaolvasás nevű tárgy is, de ebben nem vagyok biztos. Viszont ennyiben kimerül a károlis vallásosság.
2018. febr. 18. 11:28
 3/4 anonim ***** válasza:
Csak megerősíteni tudom az előttem válaszolókat. Semmi hátrányod nem lesz abból, ha nem vagy hívő/vallásos. A holland szakon folyton arra törekednek az oktatók, hogy gyakorlatias legyen az oktatás, és hogy minél magasabb szintre jusson mindenki a nyelvvel. Segítőkész, kellemes a légkör. Erasmusra mindenki ki tud menni, aki akar.
2018. febr. 18. 14:30
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat :)
2018. febr. 18. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!