Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen tanulási módszerek...

Milyen tanulási módszerek vannak? Nektek mi jött be a legjobban?

Figyelt kérdés

A módszerem, az az, hogy addig ismétlem, míg fel nem tudom mondani önmagamnak, de rá kellett jönnöm, hogy nem jó. Hamar elfelejtem amit megtanultam, így még az ismétlés sem elég, újra kell kezdenem mindent. Matekot is megértem, aztán fél évvel később már fogalmam sincs, hogy csináltuk. De nekem miért nem marad meg semmi? Ti hogyan tanultok hatékonyan, hogy rögzüljön is?

A válszokat előre is köszönöm! :) Ja, és bocsi, hogy picit hosszú lett :')

15/L

2018. febr. 11. 16:37
 1/2 anonim ***** válasza:

Én a matekot sehogy sem tudom tanulni, mert nincs érzékem hozzá.

Humán tárgyakat úgy, hogy a hosszú vázlatból (vagy most a szóbeli tételeknél az összefüggő szövegből) kiemelem a lényeget, így ez adja a vázlatát a témának, ezek alapján biztos nem hagyod ki a fontos részeket. És általában fejezetekre bontom a leckéket, ez is segít. Ja, és ne magolj görcsösen, inkább olvasgasd sokszor, aztán próbáld felmondani.

2018. febr. 11. 18:53
 2/2 A kérdező kommentje:
köszi a választ, remélem ez a vázlatos dolog be fog válni, mert ez a magolás és felmondás nem hatékony, hamar elfelejtem a tananyagot
2018. febr. 14. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!