Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ítéletek-e már valakit, azért...

Ítéletek-e már valakit, azért mert mással íratta a szakdolgozatát?

Figyelt kérdés

Most olvasgattam a híreket és ez egy vicc! Először is nem lehet bizonyítani - ha rendesen van hivatkozva formai követelményeknek és tartalmi követelményeknek mindenben megfelel - hogy más írta? Ráadásul a delikvens felkészül a szakdolgozatból, nyilván többször átolvassa.

A hamisítás akkor áll ha kézhez kapja a diplomát..amíg nincs diploma nem beszélhetünk hamisításról! Másrészt ennyi erővel aki puskázik az is börtönbe mehetne, mert ha nincs meg X1 tárgy akkor nem veheti a ráépülöt..nem lesz abszolutórium és nem mehet záróvizsgázni ergó nincs diplomája ha pedig puskázik és lesz diplomája akkor az is ugyanúgy büntetendő!

Szerintem ennek nagyobb a füstje mint a lángja!

Már túl vagyok a államvizsgákon és magam kínlódtam ki, magam vizsgáztam, de azért volt szemem annak idején..ennyi erővel....börtönbe mehetne az egyetem 80%-a :-) Csalás ha nem tanul meg minden tételt, csalás ha puskázik és az összes írásbeli vizsgadolgozat hamisítás, hiszen nem saját kútfőből írta!

2018. febr. 11. 11:36
 1/7 anonim ***** válasza:
86%

Ettől még a csalókat igyekezni kell elkapni. Ennyi erővel semmilyen törvényt, szabályt nem kellene hozni, mert úgyis van, aki úgy hágja át, hogy nem kapják rajta:(

U.i.: gondolom, te vagy az a gyönyörűséges joghallgató, aki a nagynénjével akarja megiratni, mert végzős létére egyetlen mondat önálló megfogalmazására sem képes:S

"az összes írásbeli vizsgadolgozat hamisítás, hiszen nem saját kútfőből írta" - nagyon nem igaz! Egy csomó szakdolgozat része a saját kutatás, bizonyos tudományterületeknél el sem kerülhető, hogy saját kutatásod legyen!

2018. febr. 11. 11:47
 2/7 A kérdező kommentje:

1-eske megértem, hogy neked problémád van az olvasással és az értelmezéssel is, de akkor nem kötelező a gyakorira feljönni!

1: Írtam, hogy én már túl vagyok az államvizsgán

2: A kérdésem úgy szólt, hogy: " Ítéltek-e már el valakit azért mert mással íratta a szakdolgozatát?

Szóval szép és jó, hogy válaszoltál igaz nem jól, de amennyiben általános iskolás negyedikes vagy akkor ne szólj hozzá olyan témához amihez nem értesz!

2018. febr. 11. 12:03
 3/7 anonim ***** válasza:
84%
Vannak olyan hülyék, akik fel sem készülnek a dolgozatból, amelyet más írt. Volt, aki így bukott le. Aki viszont legalább arra veszi a fáradságot, hogy felkészül a védésre, az szinte biztosan nem fog lebukni, feltéve, hogy olyannal íratja, aki ért hozzá. Igazad van, nagyon-nagyon sokan csalnak. Az OKJ-s gyorstalpalók jelentős részét szerintem be lehetne csukni. Tanárként láttam egy-két dolgot. Volt, például aki mást küldött be maga helyett vizsgázni. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy nagy a túlképzés. Az egyetemeken, de más iskolákban is rengeteg olyan dolgot tanítanak, ami igazából nem kell ahhoz, hogy jó szakember legyél. Ugyanakkor fontos dolgokat kihagyhatnak.) Végeredményben nem feltétlenül attól lesz valaki jó a szakmájában, hogy minden vizsgája négyes, ötös lett. Hatalmas biznisz az oktatásipar...
2018. febr. 11. 12:06
 4/7 anonim ***** válasza:
Nálunk volt olyan hogy valakit ez miatt kirúgtak az egyetemről, bár nem jelentették fel. Így i elég gáz volt, ott szenvedett 6 évet és az utolsó megmérettetésnél úszott az egész, bár ugye saját hibájából.
2018. febr. 11. 12:51
 5/7 A kérdező kommentje:
4-es plágium miatt azaz a hivatkozások miatt bukott le vagy más írta a szakdolgozatát? tudom utóbbi eset is "plágium" de leginkább az első esetet üldözik a második esetet nem lehet bizonyítani, ha az rendben és korrekten van megírva!
2018. febr. 11. 14:43
 6/7 anonim ***** válasza:
Mással íratta meg. És annyi volt hogy valakinek elszólta magát, aztán kinyomozták.
2018. febr. 11. 14:47
 7/7 Estádio de Felchút ***** válasza:
Nem ítélem el. Kiröhögöm és hülyének tartom, hogy nem tud megírni egy 40-50 oldalas fogalmazást arról, amit évekig tanult. Az ilyen nem normális, ennyi.
2018. febr. 12. 06:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!