Ha angol tagozatra megyek egy gimnáziumban attol lehet orvos?
Én is nyelvről mentem orvosira - és nálunk még fakultáció sem volt, és nem voltam egyedül vele.
Sokkal jobb döntés a gimiben nyelvekre koncentrálni. Biosz-kémiából legyél 4-5, még a 11. utáni nyáron is bőven elég megkezdeni a felkészülést az emeltekre - de addig legyen min. 1, de inkább 2 nyelvvizsgád!
Soha semmi hátrányát nem éreztem, hogy nem tanultam emelt óraszámban bioszt-kémiát, de rengeteg előnyét, hogy rendesen megtanultam két nyelvet!
Ha már most tudod,hogy orvos szeretnél lenni,miért nem olyan szakra jelentkeztél?
Egyébként nem lehetetlen,bár az 5 éves képzés nem a legelőnyösebb ebben az esetben. Plusz,velünk közölték,hogy csak egy faktot vehetünk fel,aki orvosira szeretne menni,annak irány a különtanár.
11.osztály,kéttannyelvű szak
az én sulimban is van nyelvtagozat, noha én nem oda járok, de sok emberrel vagyok jóba onnan. ők speciel a nyelvre helyeztek kicsit nagyobb hangsúlyt (c1 hébe-hóba van), és utsó 2 évre vettek fel fakultációt, de általában be szoktak kerülni simán. nem mellékes, hogy elég jó suliról van szó, a humán gyenge, csak a reál erős kb (ne kérdezd, miért van nyelvtagozat :D)
bátyám is orvosin van, csomó ilyen embert ismer
úgyhogy csak nyugi, ha tanulsz, nem lesz gond :D sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!