Előrehozott érettségi 10. -ben?
Figyelt kérdés
Van lehetőségem arra, hogy elvégezzem most 10.-be az érettségit angolból és megszeretném hallgatni mások véleményét, akik jártasabbak ebben a témába. 10-11-12-es anyagból osztályozó vizsgát kell tenni, amitől én igazából jobban tartok, mint magától az érettségitől. Itthon majdnem minden szórakozási lehetőséget angol nyelven használom ki(Youtube,filmek,sorozatok stb.) és nagyon ritkán fordul elő, hogy nem értek 1 vagy 2 szót. Nyáron, pedig megszeretném szerezni a felsőfokú nyelvvizsgát. Ezeket figyelembe véve, valóban van olyan nehéz az osztályozó vizsga vagy maga a középfokú érettségi, hogy tartanom kéne tőle?2018. febr. 9. 14:37
1/6 anonim válasza:
Nem nehéz. Én is 10.-ben csináltam és középiskolás éveim egyik legjobb döntése volt. Két évig tudtam utána franciát tanulni és egyel kevesebb érettségim volt 12.-ben. Viszont szerintem néhány nyelvtani feladattal gyakorolj. Előző évek érettségieit megtalálod az oktatási hivatal honlapján, azok kiváló gyakorlási lehetőségek. Azok alapján simán fel tudsz készülni és látod is, hogy milyen maga a viszga. És az osztályozón is hasonló feladattípusok lesznek.
2/6 anonim válasza:
A leírásod alapján nem kell aggódnod, de a konkrét feladattípusokkal gyakorolj!
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Csak azért kezdtem el parázni, mert jó pár tanár furcsállta, hogy 7-en már szeretnénk előrehozottat tenni és elég elbátortalanító szövegeket nyomattak le nekünk. Egyedül még azt szeretném tudni, hogy a szóbeli része a középszintű angolnak mindig más témájú? Ott spontán kell az általuk megadott téma alapján beszélni?
2018. febr. 9. 18:31
4/6 anonim válasza:
Első vagyok. Minket is ezzer próbáltak lebeszélni mert, hogy akkor később nem gyakoroljuk és elfelejtjuk meg ehhez hasonló dumák. De szerintem csináld meg. Angol szóbelin témakörök vannak és arról kell majd beszélned. Ha keresel mindenhez találsz anyagot interneten például itt rengeteg infó van van: [link]
5/6 anonim válasza:
2-es vagyok: sajnos nagyon sok helyről hallom, hogy a tanárok tényleg rossz néven veszik az ilyesmit. Talán sérti a büszkeségüket, hogy nélkülük is megy, talán feleslegesnek érzik magukat tőle, ki tudja. Ne foglalkozz vele! Persze, gyakorolni a nyelvvizsga után is kell!
6/6 A kérdező kommentje:
Ismét, köszönöm a válaszaitokat!
2018. febr. 10. 18:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!