Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az egyetemeken miert raboljak...

Az egyetemeken miert raboljak a hallgatok idejet?

Figyelt kérdés

Arra gondolok hogy eloadasan csak ledaraljak gyorsan a teteleket, kepleteket, szabalyokat mindenfele magyarazat vagy nelkul. Gyakorlaton szinten megoldanak annyi peldat gyorsan ahanyat tudnak meg ha nem ertik a diakok akkor is, es majd otthon nezzen utana mindenki a tobbinek...

De arra nem gondolnak hogy ha a diak hazamegy es utananez mindennek akkor az kb. 3 orajaba telik ha nem tobbe. Es ez csak EGY diak, rajta kivul van meg masik 200, az mar 200 x 3 ora ami 25 nap!!! majdnem egy honap!

Ehelyett ha a tanar tartana kicsit tovabb az orat es mindent elmagyarazna hogy meg a hulye is ertse, akkor a tanar 1 ora helyett 2 ora alatt vegezne, de a diakok osszessegeben rengeteg idot sporolnanak vele!

Szerintem ezert gyenge a magyar oktatas, mit gondoltok?

2018. febr. 8. 21:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
79%
Megint csak oda lyukadtál ki hogy a probléma nálad van. Ha vennéd a fáradságot és átnéznéd mit jelentenek ezek a középiskolában (!!) is használt "hieroglifák" akkor tökéletesen értenéd a definíciót.
2018. febr. 9. 13:56
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg azért gyenge, mert ilyen embereket is felvesznek egyetemre, mint te. Egy egyetemen komolyan elvárod hogy a szádba rágjanak mindent?
2018. febr. 9. 17:44
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem a víz a hibás, ha a kacsa nem tud úszni...

Szerintem alapvetően a hallgatónak kellene lennie az egyetemért, nem fordítva. Azaz annak kellene egyetemre mennie, aki tanulni szeretne, és nem sajnálja belerakni az energiát. Szerintem azért látod gyengének a magyar oktatást, mert azt gondolod, hogy ez nem több, mint valami szolgáltatás, mondjuk mint egy étterem. Pedig azért (főleg a felsőoktatásban) szerintem úgy kellene kezelned inkább mint egy kiváltságot, és teperni ezerrel.

Vannak olyan országok, ahol kilométereket gyalogolnak a hegyvidékben a kisgyerekek, hogy tanulhassanak (általános iskolát), te meg annyi energiát sajnálsz, hogy elvégezd azt a feladatodat, amiért elvileg az egyetemen koptatod a padot.

2018. febr. 9. 23:30
 14/16 anonim ***** válasza:
50%
Az ilyen könyvek, mint amit belinkeltél, azok referenciaként használhatók, nem pedig egyéni tanulásra vannak kitalálva (ezért van hieroglifákkal írva). Tanulni az egyetemre jársz be, tehát teljesen igazad van, ideális esetben nem otthon kéne mindent megértened, de minimum meg kéne kapnod az iskolában azokat az eszközöket, amikkel otthon el tudod sajátítani az anyagot. Nem lep meg, hogy ez nem történt meg. Az, hogy középben elmondták egyszer, hogy ez a jel az ezt jelenti, az meg azt, aztán félévvel később használta újra a tanár, mert akkor jutott újra eszébe, az nem jelenti azt, hogy tudnod kell, pláne nem készségszinten. Szóval a matematikai jelöléseket tanuld meg, értsd meg, miről van szó (pl. ha tudsz elég jól angolul, akkor szerintem minden matekos témát megtalálsz érthetően elmagyarázva a neten, ha nem, akkor kérd mások segítségét, vagy menj néha matektanárhoz), aztán értelmezd a bizonyítást, mivel így ésszerű matematikát tanulni, hiába próbálja itt néhány habzószájú korcs ennek az ellenkezőjét állítani.
2018. febr. 10. 00:51
 15/16 anonim ***** válasza:
Vannak amugy magyarul is nagyon jo oldalak, ahol direkt az egyetemi matekot probaljak elmagyarazni, minel rovidebben, erthetobben. Ilyen peldaul a mateking. De a tantargyleirasnal is biztos talalsz ajanlott irodalmat, hasznos lehet.
2018. febr. 10. 00:59
 16/16 A kérdező kommentje:

Istenem ennyi balga embert. A jeleket ismerem en is, de pl. itt:

[link]

A vegen d(ap, aq). A "d" hogy kerult oda a semmibol? Mi az a d??? Tan ezt is tanultatok kozepiskolaban hogy a d mit jelol. Ha mindent leir hogy n > 0 stb, akkor azt mi a pikulaert nem tudja leirni az elejen hogy mi a d.

Utana alatta:

(X, d)

Ez mi?? Miert nagy X? Miert van zarojelben parba rakva? Hogy kerul ez ide egyaltalan.

En minderre az ismeretlenre mondom hogy EZ NEM TANITAS de meg referencianak sem szolgal.

2018. febr. 11. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!