Az egyetemeken miert raboljak a hallgatok idejet?
Arra gondolok hogy eloadasan csak ledaraljak gyorsan a teteleket, kepleteket, szabalyokat mindenfele magyarazat vagy nelkul. Gyakorlaton szinten megoldanak annyi peldat gyorsan ahanyat tudnak meg ha nem ertik a diakok akkor is, es majd otthon nezzen utana mindenki a tobbinek...
De arra nem gondolnak hogy ha a diak hazamegy es utananez mindennek akkor az kb. 3 orajaba telik ha nem tobbe. Es ez csak EGY diak, rajta kivul van meg masik 200, az mar 200 x 3 ora ami 25 nap!!! majdnem egy honap!
Ehelyett ha a tanar tartana kicsit tovabb az orat es mindent elmagyarazna hogy meg a hulye is ertse, akkor a tanar 1 ora helyett 2 ora alatt vegezne, de a diakok osszessegeben rengeteg idot sporolnanak vele!
Szerintem ezert gyenge a magyar oktatas, mit gondoltok?
Nem a víz a hibás, ha a kacsa nem tud úszni...
Szerintem alapvetően a hallgatónak kellene lennie az egyetemért, nem fordítva. Azaz annak kellene egyetemre mennie, aki tanulni szeretne, és nem sajnálja belerakni az energiát. Szerintem azért látod gyengének a magyar oktatást, mert azt gondolod, hogy ez nem több, mint valami szolgáltatás, mondjuk mint egy étterem. Pedig azért (főleg a felsőoktatásban) szerintem úgy kellene kezelned inkább mint egy kiváltságot, és teperni ezerrel.
Vannak olyan országok, ahol kilométereket gyalogolnak a hegyvidékben a kisgyerekek, hogy tanulhassanak (általános iskolát), te meg annyi energiát sajnálsz, hogy elvégezd azt a feladatodat, amiért elvileg az egyetemen koptatod a padot.
Istenem ennyi balga embert. A jeleket ismerem en is, de pl. itt:
A vegen d(ap, aq). A "d" hogy kerult oda a semmibol? Mi az a d??? Tan ezt is tanultatok kozepiskolaban hogy a d mit jelol. Ha mindent leir hogy n > 0 stb, akkor azt mi a pikulaert nem tudja leirni az elejen hogy mi a d.
Utana alatta:
(X, d)
Ez mi?? Miert nagy X? Miert van zarojelben parba rakva? Hogy kerul ez ide egyaltalan.
En minderre az ismeretlenre mondom hogy EZ NEM TANITAS de meg referencianak sem szolgal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!